Yayınlanma Tarihi: 17 Ocak 2014 Cuma

Rektörümüz Akademik Birim Ziyaretlerine Devam Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlahiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin akademik personeli ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ilk ziyaretini İlahiyat Fakültesi’ne gerçekleştirdi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, Dekan Prof. Dr. Mesut Okumuş’un Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ifade eden açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya İlahiyat Fakültesi akademik personeli iştirak etti.

Göreve başladığı yıl itibari ile Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında yıllar itibari ile değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, gelecekte hedeflenen ve bugün gerçekleştirilen projeler hakkında Fakülte öğretim elemanlarını bilgilendirdi.

Üniversitemiz Kuzey Kampüsü’ne yapılacak binaların master plan üzerinde görsel sunumunu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, inşaatı devam etmekte olan HÜBTUAM, MYO, Alaca MYO ve 2014’te inşaatına başlanacak olan projeler hakkında da bilgiler verdi.

Üniversitemizde sürekli olarak yeni bölümler/programlar açılmakta olduğunu ve bu yeni bölümlerin/programların açılmasındaki kriterlerinin en önemlilerinden birisinin istihdam odaklı ve geleceğe dönük olmaları olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 2013-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanlarımızın doluluk oranına dikkat çekerek yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin uyum sürecine destek olmak amacıyla oryantasyon eğitimlerinin düzenlendiğini söyledi.

HUZEM, HİTİTSEM, öğrenci otomasyon sistemi, akademik web sayfasının oluşturulması, Merkez Kütüphane’nin elektronik kaynakları, yayın teşviki, akreditasyon, çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, BAP, Mevlana, Erasmus gibi programlara ilişkin de açıklamalarda bulunarak yurtdışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklerin artarak devam ettiğini ve söz konusu desteklerle, Üniversitemizde araştırmaya yönelik proje kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli proje üretilmesi ve bilimsel hareketliliğin arttırılması ile evrensel ve ulusal bilime, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlanması hedeflenmekte olduğunu belirtti.

Tüm mensuplarımıza daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olduklarını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan daha sonara Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi akademik personeli bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

2010 yılı itibari ile Üniversitemizde 10 tane Yüksek Lisans ve Doktora Program sayısı olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde yürütülen gayretli çalışmalar sonucunda Yüksek Lisans ve Doktora Program sayımızda % 100’ün üzerinde bir artış yaşanarak 21’e ulaştığına dikkat çekti.

Üniversitemizde evrensel ölçüler göz önünde tutularak, belirli bir standardı yakalamak istediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde ortaya çıkan bu başarı tablosunun oluşmasına emeği geçen ve katkıda bulunan başta akademik personelimiz ve idari personelimiz olmak üzere, öğrencilerimize, ilimizde ve her coğrafyada üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube