Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2014 Pazar

Rektörümüzden THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’e Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Temel Kotil’i makamında ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, THY’nın son dönemlerde yaptığı ataklarla, 250’ye ulusal ve uluslararası destinasyona ulaşan uçuş ağıyla artık uluslararası bir marka haline geldiğini ifade ederek, çalışmalarından dolayı Genel Müdür Doç. Dr. Kotil’e ve emeği geçenlere teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ülkemizde şu anda sadece üç vakıf üniversitesinde eğitim hizmeti verilen Havacılıkta Yer Hizmetleri Programının üniversitemizde kısa bir süre önce açıldığını ve öğrenci alımı için tüm ön hazırlıklarının yapıldığını ve bu senden itibaren öğrenci almaya çalışacaklarını ifade ederek, bu konuda sektörün lideri olarak THY’den kurumsal destek istediklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ayrıca 2016 yılında düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasının Üniversitemizce Çorum’da yapılacağını, dünyanın pek çok ülkesinden yüzlerce spor insanının katılacağı bu uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapılacak olmasının, sadece üniversitemiz açısından değil ilimiz açısından da büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, pek çok spor, sosyal ve kültürel etkinliğe sponsorluk yapan THY’nın, bu şampiyonaya da sponsorluk yapmasından büyük bir mutluluk duyacaklarını belirtti.

THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Temel Kotil de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Havacılıkta Yer Hizmetleri konusunda büyük bir ihtiyaç olduğunu, özellikle uluslararası standartlarda yetiştirilecek olan program mezunlarının kolay bir şekilde istihdam edilebileceklerini ifade etti. Doç. Dr. Kotil, eğitim programının her aşamasında THY’den profesyonel destek verebileceklerini ve işbirliği yapılabileceğini de ifade etti. Dünya Güreş Şampiyonasının Çorum’da yapılacak olmasının Ülkemizin ve özelinde Çorum’un ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu belirten Doç. Dr. Kotil, sponsorluk için yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.