Yayınlanma Tarihi: 24 Ocak 2014 Cuma

Üniversitemiz Kendi Ürettiği Ekmeği Kullanarak %20 Oranında İsrafı Önledi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan ve Haziran 2013 tarihinde faaliyete geçen Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim Bölümü’nde ekmek genelgesine tamamen uygun, hijyenik koşullarda üretilen ekmekler (tam buğday/beyaz ekmek) ambalajlı olarak Üniversitemiz personel ve öğrenci yemekhanelerinde tüketime sunulmuştur.

Üniversitemizce üretilen ekmeklerin kullanılmasıyla birlikte Haziran-Aralık 2013 tarihleri arasında Ocak-Mayıs 2013 tarihleri arsında gerçekleşen tüketime kıyasla Kg bazında kişi başına düşen ekmek tüketiminde %20 oranında tasarruf sağlanmıştır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube