Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2014 Perşembe

İskilip MYO’da “Finansal Okur-Yazarlık” Konferansı Verildi

İskilip Meslek Yüksekokulu’nda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi  Fatih Konak tarafından “Finansal Okur-Yazarlık” konferansı verildi.

Konferansta bankalarca yeterli hizmet üretilmediği halde hesap işletim ücreti, kart aidatı, kredi dosya masrafı, çeşitli adlar altında alınan komisyonlar, kredi yapılandırma ücretleri, tüketiciler bilgilendirilmeksizin alınan faiz bedelleri vs. adı altında tüketici haklarına aykırı olan bu bedeller konusunda tüketici haklarından bahsetti. Bu sorunlarla karşılaşıldığında neler yapmamız gerektiği ve bunun yanı sıra tüketim ve harcama bilinci oluşturmasının sağlanması konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Konferansta ayrıca Öğr. Gör. Fatih Konak, kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gereken hususları da anlattı.