Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2014 Salı

Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Yönetim Kurulundan Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ile birlikte Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Yönetim Kurulu ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Çorum İl Temsilciliği Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

5-7 Haziran 2014 tarihinde Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılan 2020 Olimpiyatları öncesi “Amatör, Profesyonel ve Okul Sporları Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” çalıştayı ile Nisan 2014’te yapılan Beden Eğitimi Öğretmeni yetiştiren okulların müfredat programı konularının ele alındığı çalıştayın gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala adına Okul Sporları Federasyonu Çorum İl Temsilcisi Baki Aygün teşekkür ederek Okul Sporları Federasyonu plaketini takdim etti.

2016’da Çorum’da yapılacak olan Üniversiteler Güreş Dünya Şampiyonası’nın Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek olmasından Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği olarak gurur duyduklarını söyleyen dernek yönetimi, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Spor alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak gönüllü destek verebileceklerini ifade eden Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Yönetim Kurulu, öğretmenlerimizin bilgi ve donanım noktasında kendilerini güncellemesi ve projeler yapması konusunda Üniversitemizden katkı beklediklerini sözlerine ekleyerek Üniversitemizle ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirttiler.

Spor kültürünün geliştirilmesi ve sağlıklı toplum oluşturma yönünde yapılan çalışmalarda öğretmenlerimize önemli görevler düştüğüne dikkat çekerek toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşlarını, Üniversitemizin en önemli paydaşlarından biri olarak gördüklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hep birlikte topluma faydalı çalışmalar yapmalıyız” diyerek Üniversitemizin her alanda her türlü iş birliğine hazır olduğunu belirtti.

Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın (WUC 2016) ülkemizde/ilimizde yapılması için Hitit Üniversitesi olarak ellerinden gelen tüm gayreti sergilediklerini dile getirerek şehrimizin uluslararası bir turnuvada adının geçmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sportif faaliyetlerin ülkemizin, ilimizin ve Üniversitemizin tanınırlığının daha da artması adına büyük bir yarar sağladığını ifade ederek, sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube