Üniversitemizin yapmış olduğu Mevlana ve Erasmus Değişim Programları ile ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden gelerek Üniversitemizde eğitime başlayan yabancı uyruklu öğrencilerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la bir araya geldi. Görüşmede; Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurahman Asan, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nihan Kaya, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ve ilgili birimlerin personelleri de hazır bulundular.
Yabancı uyruklu öğrencilerimizin eğitimlerine ilişkin genel bir değerlendirmede bulunarak Üniversitemizin öğrencilerimize sunduğu imkanlar hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Biz bu öğrencilerimizi yabancı olarak değil misafir olarak görüyoruz, bu öğrencilerimizle/kardeşimizle ortak kültüre ve tarihe sahibiz” diyerek sözlerine “Bu bize diğer ülkelere göre bu coğrafyadaki ülkelerle daha farklı seviyelerde daha çok çalışmaya, daha çok proje üretmeye ve daha çok iş birliği kurmaya zorluyor” şeklinde devam etti.
“300 milyon nüfuslu büyük bir gücün ortak paydalarıyız ve bu büyük gücü hep birlikte yönetmeliyiz” diyerek Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin imkanlar dahilinde tüm ihtiyaçlarının çözüldüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, yabancı uyruklu öğrencilerimizin öğrenimleri beraberinde sosyal faaliyetlere de katılarak ülkemizi/ilimizi daha da yakından tanıma fırsatı bulabileceklerini ve aynı zamanda öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM) farklı alanlarda da kurslar alabileceklerini belirtti.
Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim Programı hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Mevlana Değişim Programı’nın diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsadığına dikkat çekerek kültürel bir değişimi amaçladığını açıkladı.
Üniversitemizin yapmış olduğu 120’e yakın uluslararası anlaşma ile eğitim ve araştırma amaçlı Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrenci sayımızın her geçen daha da artığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünyanın farklı ülkelerinden Üniversitemize eğitime gelen yabancı uyruklu öğrencilerimizin öğrenimlerini sürdürürken Üniversitemizi, ilimizi ve ülkemizi daha iyi tanımakla birlikte farklı kültürlerle buluşma fırsatı da bulacaklarını ve aynı zamanda bu öğrencilerimizin Üniversitemizin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.
Üniversitemizde yaşanan olumlu gelişmeler ve beraberinde gerçekleştirilen etkin tanıtım faaliyetlerinin katkıları sonucunda Üniversitemizin öğretim elemanı kadrosu beraberinde öğrenci sayısının da her geçen gün daha da artmakta olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin tüm mensuplarının ve paydaşlarının oluşturduğu ortak sinerji ile daha güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek yabancı uyruklu öğrencilerimize başarılar diledi.
Kendilerine sağlanan imkanlar ve gösterilen yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğrencilerimiz de Üniversitemizde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.