Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2014 Perşembe

“Toplumda Değerler Eğitimi” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Ensar Vakfı Çorum Şubesi işbirliğinde 13 Kasım 2014 Perşembe günü Turgut Özal Konferans Salonu’nda “Toplumda Değerler Eğitimi” konulu konferans gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Halis Ayhan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe; İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz öğretim üyeleri ile  öğrencileri ve Çorum halkından yoğun katılım oldu.

“Toplumda Değerler Eğitimi” konulu konferansın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Böylesine kıymetli bir toplulukla, böylesine önemli bir konuşma vesilesi ile sizlerle bir arada olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı” diyerek sözlerine başladı.

Katılımlarından ve desteklerinden dolayı İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’a teşekkür ederek konuşmasına devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan sözlerine “Üniversite deyince ilgili alanlarda mesleki eleman yetiştirilmesi akla geliyor ama bizim anladığımız ve yeni Türkiye’nin de bize söylemiş olduğu üniversite; toplumla her anlamla iç içe olan, topluma eli değmiş olan bir üniversite” şeklinde devam etti.

Üniversitemizin tüm STK’lar ile etkinliklerini hızla devam ettirdiğine dikkat çekerek üniversite ile şehrin bir araya geldiğini, üniversite ile şehrin artık aynı dili konuşuyor, aynı hedefe koşuyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz ile Ensar Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen bu programın da faydalı olmasını diledi.

Çorum Ensar Şubesi Başkanı Halil İbrahim Aşgın da “Böylesine güzel bir günde, böylesine güzel bir konu ile böylesine güzel bir toplulukla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum, hepiniz programımıza hoş geldiniz” diyerek tüm katılımcıları selamladı.

“Bir toplumu yada bir devleti ayakta tutan o toplumun değerleridir. Bir toplum, kaynağını tarihinden ve dininden alan değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, genç kuşaklarına bu değerlerini ne kadar sağlıklı bir şekilde aktarabilirse a o toplum  o ölçüde güçlü toplumdur ve geleceğine güvenle bakan bir toplumdur” diyerek konuşmasını sürdüren Aşgın, “Bizi biz yapan değerlerimizi diriltmeden medeniyetimizi diriltemeyeceğimizin farkındayız” diyerek Ensar Vakfının ülkemiz insanın manevi dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişimine katkıda bulunmak amacıyla “Din ve ahlak eğitimi” ve “Değerler eğitimi” konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde  kendisine amaç edindiğini ifade etti.

“Çorum’da konuşmak, Çorum’a gelmek benim için ayrı bir anlam ifade ediyor” diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Halis Ayhan, Toplumda değerler eğitimi ile ne yapabiliriz? Sağlık bir toplumu nasıl oluşturabiliriz? Erdemli bir toplum nasıl olabilir? Sorularından hareketle konuşmasını sürdürdü.

Bütün dünyada eğitim üç alanda ferde/bireye yardımcı olmak ister diyerek eğitimin temel amaçlarının; realite hükümlerini yetişmekte olan nesillere kazandırmak, hakikat hükümlerini kazandırmak ve değer hükümlerini kazandırmak olduğunu açıklayan Prof. Dr. Ayhan,  konuşmasına değer eğitimi üzerine devam etti.

Değer eğitimi nedir? Toplumda ne ifade eder? Bireyin hayatında ne ifade eder? Eğitimle biz ne yapmak istiyoruz? Soruları ile konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Ayhan,  eğitimin bireyin dünyaya gelirken yeteneklerini, eğilimlerini dikkate alarak, ruh ve beden sağlığını koruyarak çıkabileceği en yüksek noktaya çıkarmak için yapılan çalışmalar olduğunu açıkladı.  

Toplumu bir arada tutmak ve erdemli bir toplum oluşturmak için toplumun her kesiminde sağlıklı ilişkiler kurulabilmek eğitimin vaz geçilmez görevi olduğunu belirten Prof. Dr. Ayhan, konuşmasına kültür değerlerimizi günümüzün şartlarına uygun bir hale getirerek yetişmekte olan nesillere kazandırılmasının önemine dikkat çekerek  devam etti.

Kendini bilen Rabbini bilir sözünden hareketle Değerler Eğitimini kendini bilmek, kendi dışındaki beni bilmek, ben üstünü bilmek ve ben ötesini bilmek olduğunu açıklayan Prof. Dr. Ayhan, Değerler Eğitiminin kendimizi tanımamızı, kendi dışımızı tanımamızı, ben üstünü düşünerek ölümden sonraki hayatta rızayı bariye ulaşmamızı sağlayacağını açıkladı.

Değerler Eğitimi kişiye bitmez tükenmez bir motivasyon kazandırdığına da dikkat çekerek değerlerimizi kazanırsak toplumda erdemli, sağlıklı toplumsal ilişkiler oluşacağını ifade eden Prof. Dr. Ayhan, değerlerimizi yaşadığımız tarih, dil ve edebiyat, güzel sanatlar ve  bütün kültür mirasımızdan aldığımızı belirterek “Değerlerimizi doğru anlayıp, doğru yorumlayıp, doğru uyguladığımızda sağlıklı, erdemli bir hayat süreriz” dedi.

Soru cevap ile devam eden program, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ensar Şubesi Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır’ın Prof. Dr. Halis Ayhan’a plaket sunuları ile sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube