Yayınlanma Tarihi: 16 Kasım 2014 Pazar

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Yönetim Kurulu Rektörümüzü Ziyaret Etti

Üniversitemiz ev sahipliğinde T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TİKA, TRT, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, ÇTSO Başkanlığı ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu”na katılmak üzere ilimize gelen Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve yönetim kurulu üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette DATÜB Koordinatörü ve Başkan Yardımcısı Sadır Eybov, DATÜB Başkan Yardımcısı ve Gürcistan Temsilcisi İsmail Molidze, İsmihan Kassanov ile Yusuf Basatov hazır bulundular.   

DATÜB’ün öncelikli hedefleri arasında Ahıska Türklerinin milli kültürünü geliştirmek ve kendi aralarında birlik ve beraberliklerini kuvvetlendirmek olduğunu belirterek Ahıska Türklerinin yaşadığı sürgünün uluslararası düzeyde ele alınmasının önemine dikkat çeken DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, bu anlamda Üniversitemizin göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı da Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Ahıska Türklerinin yaşadıklarının çok trajik olduğunu ve Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen bu sempozyumda konunun çok farklı boyutlarının ele alındığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, artık üniversitelerin toplumla her anlamda iç içe olması ve bilgi birikimini insanlığın faydasına sunması gerektiğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin bulundukları şehir ve bölgede her anlamda gelişimin öncüsü, lokomotifi olmaları gerektiğini belirterek Hitit Üniversitesi’nin bu ve benzeri etkinlikleri gerçekleştirmeye hızla devam edeceğini ifade etti ve değerli katkılarından dolayı DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov’a teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube