Yayınlanma Tarihi: 02 Kasım 2014 Pazar

7 Bölge 7 Üniversite-Sertifikalı Finans Eğitimi Programı Gerçekleştirildi

Türkiye’de 3 yıldır düzenlenen “7 Bölge 7 Üniversite-Sertifikalı Finans Eğitimi Programı” 27,30,31 Ekim 2014 tarihlerinde 3 gün süreyle Üniversitemizde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Borsa İstanbul A.Ş. ve Takasbank’ın görevlendirdiği toplam 7 uzman konuşmacı ile Karadeniz Bölgesi’nde sadece Üniversitemizde gerçekleştirilmiş olan eğitim programına büyük ilgi oldu. Sertifika alabilmek için 50 öğrenci kontenjanı ile sınırlandırılan eğitime İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden yoğun talep oldu. Eğitim, her gün 6 saat olmak üzere 3 günde toplam 18 saat üzerinden yoğun finans eğitimi şeklinde tamamlandı.

İlk gününde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Güzin Şahin, Borsa İstanbul A.Ş.’den Pay Piyasası ve Genel Bilgilendirme konularında da Dr. Taşkın Subaşı öğrencilerimize sunumlarını yaptılar. Eğitimin ikinci gününde ise Takasbank A.Ş.’den Murat Özcan, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyası’ndan Hakan Kaya ve Borçlanma Araçları Piyasası’ndan da Kemal Yavuz öğrencilerimize sunumlarını yaptı. Programın üçüncü gününde de Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’ndan Hakan Balkan ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nden de Dr. Gökhan Büyükşengür öğrencilerimize sunumlar yaptı. Eğitimde, çekilen kura ile iki öğrencimiz Borsa İstanbul A.Ş.’de, iki öğrencimiz Sermaye Piyasası Kurulu’nda staj imkanlarının yanı sıra beş öğrencimiz de Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nde ücretsiz eğitim alma hakkı kazandı.

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Sertifikalı Finans Eğitimi’nin son gününde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın katılımıyla sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimize sertifikaları verildi.

Üniversitemizin tüm birimlerinde olduğu gibi kulüplerimizin aktivitelerinden de memnun olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, bu kapsamda Borsa Finans Kulübü’nün çok başarılı, önemli projelere imza atmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Borsa Finans Kulübü Akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı’ya, Borsa Finans Kulübü öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube