Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2014 Perşembe

Rektörümüz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Personeli İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik personeli ile bir araya gelerek Üniversitemizde yapılan çalışmalar, geçmiş yıla yönelik değerlendirmeler ile gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında Fakülte öğretim elemanlarını bilgilendirdi.

Kuzey Kampüsü I. Etap altyapı ve üst yapı çalışmaları, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), TEKNOKENT, Meslek Yüksekokulu, Alaca Meslek Yüksekokulu,  Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatlarımıza ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak Kuzey Kampüsümüzdeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatının tamamlamasıyla birlikte İİBF Fakültesi’nin lisans ve lisansüstü düzeyde daha büyüyeceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, Kuzey Kampüsümüzde inşaatı devam eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının, idari ve derslik olmak üzere iki bloktan oluştuğunu belirterek toplam 20 bin 200 m²  kapalı alana sahip binada 68 adet akademik personel odası, 31 adet amfi bulunduğunu açıkladı.

Konuşmasının devamında HUZEM, HİTİTSEM kapsamında yapılan çalışmalar, öğrenci otomasyon sistemi, akademik web sayfasının oluşturulması, Merkez Kütüphane’nin elektronik kaynaklarından isteyen akademisyenlerin üniversite dışından da yararlanabilmeleri, programlara yabancı dilde derslerin eklenmesi, yayın teşviki gibi konulara yer veren Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz akademisyenlerinin proje ve yayın sayılarındaki artışın önemine dikkat çekerek özellikle yurt dışı imkanından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini ifade etti.

Bilgi toplumu olmanın ve üniversite sektör işbirliğinin önemine vurgu yaparak sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Silikon Vadisinin yapmış olduğu teknolojik çalışmalarla dünyayı sürüklediğine dikkat çekerek “Bizlerde bilim insanlık içindir anlayışı ile değişen dünyada, değişen yeni Türkiye’de bizlerden hizmet bekleyen insanlığın daha kaliteli, daha konforlu bir hayat yaşaması için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

“Evrensel ölçüler göz önünde tutularak mensuplarımıza daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz” diyerek sözlerine “Sizlerin gayretleri ve sizlerin yapmış olduğu başarılı çalışmalar sonrasında omuz omuza daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum” diye devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, katkı ve katılımlarından dolayı Fakülte öğretim elemanlarına teşekkür etti.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube