Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2014 Salı

Halk Sağlığı Müdüründen Rektörümüze Ziyaret

Çorum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

“Halk Sağlığı olarak temel görevimiz halkın sağlığını korumak ve geliştirmek, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmektir” diyen Çorum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Ülkemiz için geleceğin en büyük sağlık problemi kronik hastalıklar olduğuna dikkat çekerek obezitenin önlenmesi ve kanser hastalıklarının önüne geçilebilmesi için sağlıklı yaşam konusunda çalışmalar yapıldığını açıkladı. “Çorum ilimizde üniversitenin varlığı bu konuda bizim için büyük bir fırsat oluşturuyor” diyen Dr. Barış, “Bu konuda Rektörümüze sağlık alanında göstermiş oldukları duyarlılık ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitemizde yürütülen çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak Üniversitemizin kısa sayılacak bir sürede büyük gelişmeler kaydettiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesinin her geçen gün güçlendiğini, nitel ve nicel olarak her geçen gün büyüdüğünü ve bu büyümenin devam edeceğini açıkladı. Tıp Fakültemizle beraber sağlık sektöründe gelişmelerin daha büyük katkılar sağlayacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, ortak işler yapmaktan memnuniyet duyacağını sözlerine ekledi.