Yayınlanma Tarihi: 05 Kasım 2014 Çarşamba

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Belli Oldu

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliğinin 15. 16. Maddelerinde belirtilen Konsey Başkanı ve ilgili kurullar 05 Kasım 2014 Çarşamba günü Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılan seçimle belli oldu.

Proje bazlı adaylık,  şeffaf ve profesyonel bir seçim süreciyle 22-24 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılan Öğrenci Temsilcileri Seçiminde Üniversitemizin Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Öğrenci Temsilcileri; 28 Ekim 2014 tarihinde yapılan seçim ile bu temsilciler arasından Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcileri ve 5 Kasım 2014 Çarşamba günü yapılan seçimlerle de Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanı ile Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu belirlendi.

Öğrenci Konsey Başkanı ve ilgili kurulların seçimleri öncesinde açılış konuşması yapan  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık, YÖK’ün ilgili yönetmeliği kapsamında centilmen ve  demokratik bir ortamda öğrenci konseyi seçimlerinin gerçekleştirilmekte olduğunu belirterek sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Üniversitemizde yapılan şeffaf seçimlerin sonucunda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencisi Rıdvan Yılmaz konsey başkanı seçildi.

1993 Çorum merkez doğumlu Konsey Başkanı Rıdvan Yılmaz, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim ve Fatih Lisesi’nden mezun oldu. Konsey Başkanı olarak seçilmesinin ardından yaptığı konuşmasında tüm öğrenci arkadaşlarına eşit mesafede yaklaşacağını ifade ederek “Hep birlikte yürütülen çalışmalarla Hitit Üniversitesi isminin marka değeri daha da artacaktır” diyen Yılmaz, bu görev bilinci ile öğrenci arkadaşlarının daima yanında olacağını belirterek kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da yönetmelik gereği görevini yerine getirecek olan konsey başkanının Üniversitemiz senato toplantılarında yer alarak öğrenci taleplerinin/sorunlarının paylaşılması ve doğrudan idareye ileterek en kısa sürede çözüme kavuşturulması açısından daha da önemlisi ileriye dönük yapılan çalışmalarda karar mekanizmalarında öğrencilerimizin de yer almalarını çok önemsediklerini belirterek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Öğrenci Konseyi Başkanının görevleri:

a) Kendi Yükseköğretim Kurumu öğrencilerini ulusal ve uluslararası öğrenci etkinliklerinde temsil etmek,

b) Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu toplantılarının gündemini belirlemek ve bu toplantılara başkanlık yapmak,

c) Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulunca alınan kararların duyurulmasını sağlamak ve uygulanmasını izlemek,

d) Görev süresi bitiminde bir yıllık faaliyet raporunu bir sonraki Öğrenci Konseyi Kurultayında sunmak,

e) Öğrenciler ile ilgili konuların görüşülmesi sırasında ilgili yükseköğretim kurumunun senato ve yönetim kurulu toplantılarına katılmaktır.      

Başkanın katılamadığı durumlarda, başkan yardımcısı veya başkanın belirleyeceği bir yönetim kurulu üyesi toplantılara katılır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube