Üniversitemiz ile İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi işbirliğinde “Necip Fazıl, Büyük Doğu ve Demokrat Parti” konulu konferans Turgut Özal İş Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşerimiz Prof. Dr. Alaattin Karaca’nın konuşmacı olarak yer aldığı programa Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mehmet Karadağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Üniversitemiz öğretim elemanları ve çok sayıda konuk katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mehmet Karadağ, cemiyetin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek Üniversitemiz ile ortaklaşa düzenledikleri etkinliklerde eğitim ve kültür alanında yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekti.
Çorum’un yükseköğretim alanında yıldızı parlayan bir il haline geldiğini belirten Karadağ, başarılı çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı teşekkür ederek İlim Yayma Cemiyeti olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Artık üniversitelerin toplumla iç içe olmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin Çorumla kaynaşarak büyük bir sinerjinin ortaya çıktığını ve tüm personeliyle birlikte hız kesmeden çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak üniversitelerin toplumun lokomotifi görevinde olduğunun altını çizdi.
“Değerlerimize, kültürümüze bağlı, milletini ve vatanını seven insanlar göreve geldiği zaman başarılı çalışmalar oluyor” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bizlere düşen görevin ilim ve bilimle uğraşmak olduğunu belirterek “Söz sahibi olmak için her anlamda zengin olmalıyız. Bunun yolu da üniversitelerden geçiyor” dedi.
Rektör Prof. Dr. Alkan, “Hepinize böyle güzel bir etkinlikte birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bundan sonra düzenlenecek programlarda bir arada olmak dileğiyle” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin Karaca, Çorum’un manevi ikliminde etkisi olan kişi ve kuruluşlardan bahsederek, şehrin dinamikleri arasında Ulucamii, Hıdırlık ve Saat Kulesi gibi tarihi mekanların yanı sıra Suheyb-i Rumi, Yedi Sekiz Hasanpaşa ile dönemin dervişlerini saydı. Karaca, “Çorum bugün Necip Fazıl Kısakürek’leri tanıyorsa bunun en önemli iç dinamiklerinden biri de şüphesiz İmam Hatip Okulu’dur” dedi.
Anadolu’da mütevazi bir bozkır şehri olan Çorum’un manevi mimarlarını rahmetle anan Karaca, Necip Fazıl’ın kentin manevi iklimindeki etkilerine de değinerek “Çorum, Necip Fazıl’ı sahip olduğu iç dinamikleri sayesinde çok sevdi” dedi.