Yayınlanma Tarihi: 02 Aralık 2014 Salı

Anadolu Özel Eğitim Merkezinden Rektörümüze Ziyaret

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Anadolu Özel Eğitim Merkezi (Okulu) Müdürü Selami Bolat, öğretmenleri ve öğrencileri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede, Üniversitemiz ve Anadolu Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin üniversite ile kaynaşması konusunda farklı fikirler paylaşılıp proje önerilerinde bulunuldu.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Üniversitemiz ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında zaten var olan iş birliğinin olduğunu ve bunun daha da artarak devam edeceğini söyleyerek bu tür çalışmaların ilk olarak insani bir görev olduğunu ve bu gençlerin eğitime kazandırılmasının büyük bir başarı ve onur olduğunu sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da her zaman karşılıklı iş birliklerine hazır olduklarını ve farklı fikirler ile projelere açık olduklarını dile getirerek eğitim odaklı bir Üniversite olarak bu gençlerimizi eğitime dahil etmenin bir insanlık görevi olduğunu ve bu konuda üzerine düşen görevin fazlasıyla yapılacağının altını çizerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Anadolu Özel Eğitim Merkezi(Okulu) Müdürü Selami Bolat ise özel eğitim merkezi öğrencileri ile ilgili görüş alışverişinin bulunulduğu toplantıda, öğrencilere Üniversitemizde örnek bir ders verilerek üniversitede öğrenci olmanın ne demek olduğunun anlaşılması, üniversitede ders deneyimi kazanmaları, Üniversitemiz laboratuvarlarına, üretim merkezlerine ve atölyelerine geziler düzenlenmesiyle öğrencilerin motive olmaları ve moral kazanmaları için fikir ve projelerde bulunup bilgi paylaşımında bulunuldu.

Ayrıca Bolat, yıl içine yayılan aylık etkinliklerle İskilip MYO’da bu öğrencilerimize ebru çalışmaları yapmaları önerisinde bulunarak Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulunda da Besyo öğrencileri ile özel eğitim merkezi öğrencilerini bir müsabakada bir araya getirmek gibi fikirler sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin çeşitli ortamlarında öğrencilerimize bu tür çalışmaların sağlanabileceğini,  geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkmanın insani büyük bir fazilet olduğunu ve Üniversitemizin imkanları ölçüsünde destek olabileceğimizi belirterek özel eğitim merkezi öğrencileri için ellerinden geleni yapmanın büyük bir onur olduğunu söyleyerek ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Görüşme sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü , Anadolu Özel Eğitim Merkezi Müdürü, öğretmen ve öğrencilerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık da makamında ağırladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube