Yayınlanma Tarihi: 22 Aralık 2014 Pazartesi

Meslek Yüksekokulunda “Gençlik ve Güvenli Gelecek” İsimli Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu’nda Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu konferans düzenlendi.

Programa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Aslıhan Kaya, Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polisler ve çok sayıda MYO öğrencisi katıldı.

Konuşmacı Polis Memuru, Eğitim-Öğretim Döneminde terör örgütlerinin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için gerek duydukları en önemli unsur olan eleman temininin engellenmesi, örgütlerin propagandalarından vatandaşların özellikle de gençlerin korunması gerektiği bu nedenle bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çalışmalarında, ülkemizin sahip olduğu etnik dini ve kültürel farklılıkların çatışma ve şiddet aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi, başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağduyulu bir şekilde davranma refleksi kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Terör örgütlerine katılan genç hayatların acı sonlarını video eşliğiyle öğrencilerimize anlatan Polis Memuru terör örgütlerine karşı ailelerle birlikte çalışmalarının olduğunu belirterek öğrencilerimize  çevreye karşı daha fazla duyarlı olmalarını, özellikle bilmedikleri kişiler ve yayınlarla karşılaştıklarında bunları öğretmenleriyle ve kendileriyle paylaşabileceklerine değindi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube