Yayınlanma Tarihi: 23 Aralık 2014 Salı

Alaca Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine “Gençlik ve Gelecek” Konulu Konferans Verildi

Üniversitemiz Alaca Meslek Yüksekokulu öğrencilerine Çorum Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosu tarafından “Gençlik ve Gelecek” konulu konferans verildi.

Alaca Meslek Yüksekokulunda verilen konferansta terör; şiddet kullanarak baskı, korkutma, yıldırma olarak tanımlanırken öğrencilerin terör odaklarına karşı dikkatli davranmaları istendi. Terör eylemlerinin amaç ve yönteminin sindirme veya tehdit olarak tanımlandığı konferansta, sunum slayt gösterimi ile desteklendi.

Konferansta ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik, düzeni değiştirme, mevcut olan düzeni bozmak ve tehlikeye düşürmek terörün amacıdır. Terör kişi veya gruplar tarafından kışkırtmalar sonucu oluşur. Terör huzuru, gelişmeyi, yaşamı ve hayatı yok eder. Terör kısaca yakıp, yıkıp yok etme anlamına gelir. Terörün anayasal düzeni değiştirmek, devletin bütünlüğünü bozmak gibi gaye ve amaçları vardır. Örgütleri ayakta tutan yan unsurlar dış ve iç destekler, ideolojik düşünce, finansman ve en önemlisi bunlara katılan insanlardır. Terör örgütünün faaliyet yürütmek istediği alanlar eğitim yuvalarıdır. Ayrıca bu faaliyetler gelir durumuna göre çeşitlilik göstermektedir”

Öğrencilerin dikkatle takip ettiği konferansın önemine değinen emniyet yetkilileri, il genelinde düzenlenen konferanslarda terörle mücadele konusunun işlendiğini belirterek, üniversiteli gençlerin terör örgütleri için hedef kitle olduğu vurgulandı ve üniversite öğrencilerine, arkadaş ve çevre seçimi konusunda dikkat davranmaları uyarısında bulunuldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube