Yayınlanma Tarihi: 03 Aralık 2014 Çarşamba

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezinden Rektörümüze Ziyaret

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi idarecisi Zehra Betül Özseçer ve merkez öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette merkezin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Zehra Betül Özseçer, merkezde engelli bireylere çeşitli alanlarda eğitimler vererek, sağlıklı iletişim kurabilen, ülke ekonomisinde yerini almış ve topluma entegre edilmiş bireyler haline getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek gerçekleştirilen eğitimler beraberinde öğrencilerin çok başarılı çalışmalar yaptıklarını ve özellikle kitap yazmaya başlayan öğrencilerin olduğunu vurguladı.

Üniversitemizin engelliler konusunda oldukça duyarlı olduğunu ve öğretim elemanlarımızla birlikte ortak çalışmaların da yapıldığını belirterek Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi tarafından 4 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Engelleri Aşıyoruz, Sanatımızı Paylaşıyoruz” isimli etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ı davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, engelli insanların yaşadıkları sorunları tüm insanlığın ortak sorunu olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek Üniversitemizin bünyesinde barındırdığı engelli öğrenci birimiyle birlikte engelli kardeşlerimizin toplum içerisinde bağımsız hareket edebilme yeterliliğine ulaşmaları, engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konularında yoğun çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Engelli eğitim merkezi öğrencilerine yönelik Üniversitemiz laboratuvarlarına, merkezlerine ve atölyelerine geziler düzenlenebileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, eğitim ve öğrenci odaklı bir Üniversite olarak bu gençlerimizi eğitime dahil etmenin bir insanlık görevi olduğunu, bu konuda üzerine düşen görevin fazlasıyla yapılacağının altını çizdi.

Hitit Üniversitesi olarak engelli bireylerimizle işbirliği içerisinde hareket ederek engelli bireylerin toplumsal hayatta varlık göstermelerine, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerine destek olmak ve çalışmalarına ortak olmak gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, azimli ve başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube