Yayınlanma Tarihi: 03 Aralık 2014 Çarşamba

Rektörümüz İl Genel Meclis Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Genel Meclisi Aralık ayı olağan toplantısına katılarak Meclis Üyelerine Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Üniversitemizin 1976 yılında Türkiye’deki ilk 13 Meslek Yüksekokulu ile yükseköğretim hayatına başladığını ve 2006 yılı itibari ile de Hitit Üniversitesi ismi ile eğitim faaliyetlerine devam ettiğini açıklayarak sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Alkan, 7 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokulu bünyesinde barındıran Üniversitemizin 15 bine yakın öğrencisi ve her geçen gün sayısı artan öğretim elemanlarıyla dünya üniversitesi olma yolunda hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Uluslararasılaşmanın önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyanın pek çok ülkesi ile Üniversitemizin ikili işbirliği protokolleri, Erasmus anlaşması ve çağın projesi olan tüm Dünyayı kapsayan Mevlana anlaşması imzaladığını ve bu anlaşmalar beraberinde Üniversitemizin yabancı uyruklu öğrenci alımı konusunda da önemli bir mesafe kat ettiğini vurguladı. Bu anlamda 3 kıtadan pek çok ülkeden yabancı uyruklu öğrencilerimizin Üniversitemizde öğrenim görmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini arttırmak adına imzalanan anlaşmalarımızın sayısında da her geçen gün büyük artış kaydedildiğini ifade etti.

Üniversitemizde başarılı çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bu çerçevede Makina Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölümlerimizin akredite olduğunu, Tıp Fakültemizde 4500 Koroner Anjiografi, 270 Açık Kalp Ameliyatı, 1500’ü aşkın Stent uygulaması, 120’yi aşkın büyük Kanser ile 100’e yakın Ürolojik ameliyatlar yapıldığını belirtti. “Artık üniversitelerin topluma el uzatması isteniyor. Bulundukları yere katkı sağlaması, her anlamda katma değer katması bekleniyor” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, kamu ve özel sektör kuruşları ile kişilerin ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirmek ve sahip oldukları bilgi birikimini içinde bulunduğumuz toplumla paylaşmak amacıyla kurulan Sürekli Eğitim Merkezinde gerek kendi öğrencilerimiz ve personelimiz gerekse toplumun farklı kesimlerindeki kişi ve kuruluşların ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik pek çok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti

“Klasik gündeme göre hareket eden bir kurum değiliz. En son teknolojiyi takip ederek hareket etmek zorundayız” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bilgi ve deneyimlerin ürüne dönüşmesi, teknoloji transferinin sağlanması, nitelikli teknik insanların istihdamı ve ilimizde AR-GE faaliyetlerinin yaygınlaşarak, üniversite-sanayi işbirliğine büyük katkılar sağlaması açısından cazip fırsatlar sunacak olan Teknokentimizin yakın zamanda faaliyete geçeceğini ifade ederek Merkezi Araştırma Laboratuvarı (HÜBTUAM) ‘nın ileri düzeyde araştırmalara imkân sağlayacak ve sürdürülebilir altyapılar kurarak, üniversite, kamu ve özel sektörün hizmetinde olacağını vurguladı.

Kuzey ve Güney kampüsümüz ile yapımına devam eden inşaatlarımız hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu vurgulayarak tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan başarı tablosunun oluşmasında emeği geçen ve katkıda bulunan başta akademik personelimiz ve idari personelimiz olmak üzere, öğrencilerimize, ilimizde ve her coğrafyada Üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitelerin bulundukları şehirlerin lokomotifi olduğunu ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Üniversitemizin Çorum’un lokomotifi olma noktasında önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek ilimize çok büyük güç ve sağladığı katma değerlerden dolayı Rektörümüze ve tüm üniversite personeline teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube