Yayınlanma Tarihi: 04 Aralık 2014 Perşembe

Üniversitemiz Öğrencilerine ÇEKVA ve Ömer Derindere Vakfı Bursları

Sayısı her geçen gün büyük bir hızla artan öğrencilerimize her konuda yoğun destek veren üniversitemiz, imkanlar ölçüsünde kendi imkanları ve ilimizin STK’ları ile oluşturduğu yoğun görüşmeler sonucunda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs sağlamaya devam etmektedir.

Bu kapsamda özellikle Çorum’un tanıtılmasında ve tüm hemşehrilerimize büyük destekler veren Çorum Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇEKVA) ve çok sayıdaki Çorum’lu öğrenciye burs desteği veren Ömer Derindere Vakfı, bu yıl da üniversitemiz öğrencilerine burs vermeye devam etmektedir. İlk olarak 2013 yılında verilmeye başlanılan burslardan yararlanan öğrenci sayısında önemli artışlar olmuş ve bu sene itibariyle ÇEKVA tarafından 75, Ömer Derindere Vakfı tarafından da 53 öğrencimize burs verilmiştir.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan, üniversitemizin yaptığı çalışmalar sonucunda Çorum’daki ve il dışındaki ilimizin tüm STK’larıyla yakın bir diyaloğa geçildiğini, bunun sonucunda da çok olumlu geri dönüşler alındığını söyledi. Bu çerçevede 2013 yılından bu yana ÇEKVA ve Ömer Derindere Vakfı’ndan üniversitemiz öğrencilerine burs desteği aldıklarını, bu bursların maddi durumu yerinde olmayan başarılı öğrencilere çok önemli katkılar sağladığını, bu desteklerin daha artarak devam edeceğine inandığını kaydetti. Rektör Prof.Dr. Alkan, üniversitemize verdikleri burs ve diğer tüm desteklerinden dolayı ÇEKVA Başkanı Avni Çelik ve tüm yönetim kurulu üyeleri ile vakfa destek veren tüm hayırseverlere; Ömer Derindere Vakfı Başkanı Ömer Derindere’ye teşekkür etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı ile Ömer Derindere Vakfı tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize verilmek üzere tahsis edilen burs kontenjanlarına ve Üniversitemiz tarafından sağlanan ücretsiz yemek bursu kontenjanlarına başvurular Üniversitemiz personeli tarafından yazılan otomasyon programı ile alınmakta ve değerlendirmeler otomasyon programı tarafından yapılmaktadır. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube