Yayınlanma Tarihi: 07 Aralık 2014 Pazar

Rektörümüz Çorum Vakfı'na Emeği Geçenlerle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kuruluşundan bu yana Çorum Vakfı'na emeği geçen tüm üyelerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 1986 yılında Çorum Vakfı adıyla kurulan ve Çorum Hitit Vakfı adını alarak yeniden yapılandırılan vakfın, ilimizin en eski ve köklü eğitim ve kültür vakıflarından birisi olduğunu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da sadece burs vermek değil, pek çok farklı alanda da çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Rektör Prof.Dr. Alkan, 1986 yılında Turhan Kılıçcıoğlu, Ali Emiroğlu, Kenan Bezgin, Fikret Koçak, Necdet Diken, Vahit Benderli, Erdal Eralp, İlhan Bayrak, Ümit Uzel, Erdem Gökeşme, Kadir Dalyan, Attila Yeşil, İsmail Alapala, Ahmet Turgut Cerit ve Ömer Ertuğrul Soyacak tarafından Çorum Kültür, Sosyal ve Sağlık Vakfı adıyla kurulduğunu, o günden bu yana pek çok sosyal sorumluluk projesine başarıyla imza attığını ifade ederek, "Geçen süre içerisinde Vakfımıza değerli desteklerini veren tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi. Vakfımızın Çorum Hititi Vakfı adını alması için yasal sürecin devam ettiğini ve yakın bir zamanda ismi de değişecek olan Vakfın, bundan sonrasında da bugüne kadar yaptığı çalışmaları devam ettireceğini, yenilenen vakıf senedinde ifade edilen pek çok farklı alanda, daha büyük hedeflerle ve yeni çalışmalarla ilimize hizmet edeceklerini söyleyen Rektör Prof.Dr. Alkan, bugüne kadar ihtiyacı olan öğrencilerimize büyük fedakarlıklarla burs veren tüm hayırseverlermize teşekkür etti. "Bugün vakfımızın en büyük maddi destekçisi olan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve tüm yönetime, işadamlarımıza da ilimiz adına teşekkür ediyoruz" diyen Rektör Prof.Dr. Alkan, ilimizin tüm paydaşlarının el ele vererek, hep birlikte ilimize katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başlangıcından bu yana, neredeyse 30 yıla yakın bir süredir vakfa her türlü desteği veren, emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Alkan, ilimizin ülkemizdeki ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan tüm paydaşlarıyla sosyal, kültürel ve diğer pek çok alanda daha yoğun faaliyetler gerçekleştireceklerini vurguladı.

Üniversitemizdeki gelişmeleri ve gelinen son durum hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, ilimizde üniversitemizin kentle oluşturduğu sinerjinin sonucunda çok hızlı gelişmeler kaydedildiğini, kurulan işbirliği ve güç birliği ile çok daha büyük çalışmaların gerçekleştirileceğinden emin olduğunu ifade ederek 7 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokulu bünyesinde barındıran Üniversitemizin 15 bine yakın öğrencisi ve her geçen gün sayısı artan öğretim elemanlarıyla dünya üniversitesi olma yolunda hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Bölüm/program sayılarında devamlı yükselen bir ivme yakaladıklarını, şu an için sayıları 163 olan istihdam odaklı bölüm/programlara da her geçen gün bir yenisini ekleyerek öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimize sunulan imkanlar ve öğrenci faaliyetlerine verilen destekler hakkında bilgiler verdi.

Uluslararasılaşmanın önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyanın pek çok ülkesi ile Üniversitemizin ikili işbirliği protokolleri, Erasmus anlaşması ve çağın projesi olan tüm Dünyayı kapsayan Mevlana anlaşması imzaladığını ve bu anlaşmalar beraberinde Üniversitemizin yabancı uyruklu öğrenci alımı konusunda da önemli bir mesafe kat ettiğini vurguladı. Bu anlamda 3 kıtadan pek çok ülkeden yabancı uyruklu öğrencilerimizin Üniversitemizde öğrenim görmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini arttırmak adına imzalanan anlaşmalarımızın sayısında da büyük artış kaydedildiğini ifade etti.

Üniversitemizin tüm birimlerinde başarılı çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve toplumun her kesimine hitap eden, şehirle bütünleşmiş bir üniversite olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, "Artık üniversitelerimizden ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlaması, bulunduğu bölgede sosyal, kültürel ve ticari gelişmelerin öncüsü, lokomotifi olmaları beklenmektedir. Toplum üniversitelerin sahip olduğu bilginin ürün ve hizmete dönüşünü görmek istemektedir" dedi.

Oluşturulması kolay olmayan bir süreç olan üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversite-sanayi iş birliğini sağlama konusunda dünyada en başarılı modellerden birisi olarak öne çıkan Teknokentimizin yakın bir zamanda faaliyete geçeceğini belirterek  Merkezi Araştırma Laboratuvarı (HÜBTUAM) ‘nın da ileri düzeyde araştırmalara imkân sağlayacak ve sürdürülebilir altyapılar kurarak, üniversite, kamu ve özel sektörün hizmetinde olacağını vurguladı.

Kuzey ve Güney kampüsümüz ile yapımına devam eden inşaatlarımız hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu vurgulayarak tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını söyledi.

Üniversitemizde yaşanan olumlu gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, "Elde edilen başarı tablosu üniversite ile birlikte şehrin kaynaşması ve bütünleşmesinin en büyük somut göstergesidir" diyerek 1976 yılında Türkiye’deki ilk 13 Meslek Yüksekokulu ile yükseköğretim hayatına başlayan ve 2006 yılı itibari ile de Hitit Üniversitesi ismi ile eğitim faaliyetlerine devam Üniversitemize emek ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube