Yayınlanma Tarihi: 07 Aralık 2014 Pazar

Üniversitemizde Öğrenim Gören Engelli Öğrencilerimiz Rektörümüz İle Bir Araya Geldiler

Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimiz ile birim temsilcisi öğretim elemanlarımız, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Yrd. Doç. Dr. Nur Şat eşliğinde, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile bir araya geldiler.

Öğrencilerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimizin akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programlarını düzenlemek, devam ettikleri eğitim ortamını daha da uygun hale getirmek amacıyla özverili bir şekilde çalışıldığını belirterek yapımı devam eden inşaatlarımızın tamamlanması ile birlikte öğrencilerimizin daha da kaliteli ortamlarda öğrenimlerini sürdürebileceklerini ifade etti.

“Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek hepimizin temel görevidir. Bu bilinçten hareketle kamudan aldığı güçle özverili bir şekilde çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, kurumsal olarak bünyesinde oluşturduğu Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile de konulara daha profesyonel yaklaşmakta, Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimize daha teknik,  daha sosyal destekler vermektedir” şeklinde sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak sizler için yapılan bu çalışmaları bir görevinde üstesinde tutarak kendimizle içselleştirmekteyiz, Üniversite olarak sizler talep etmeden, sizler söylemeden, sizler için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz, sizlerden de bizim bilmediğimiz sorunlarınız varsa onları bilmek isteriz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak engelli bireylerimizle işbirliği içerisinde hareket ederek engelli bireylerin toplumsal hayatın içerisinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yer almalarına destek olmak ve çalışmalarına ortak olmak gayretindeyiz” diyerek öğrencilerimizin eğitim hayatında ihtiyaç duydukları tüm gereksinimler için Üniversitemizin  yanlarında olduğunu belirtti.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonu görüşmesine katılan öğrencilerimiz de sorunlarının dinlenerek çözüm yollarının sunulmasından duyduğu memnuniyeti belirterek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube