Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2014 Çarşamba

Sosyal Bilimler Enstitümüz Gelişmeye Devam Ediyor

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde lisansüstü programlarımızda kesin kayıt süreci sona erdi. Ara dönem olmasına karşın lisansüstü programlarına adaylar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Yüksek lisans ve doktora programlarında lisansüstü eğitim programı almak isteyen adaylar ilk kez kullanıma sokulan öğrenci otomasyon sistemi aracılığıyla internet üzerinden başvuru yaptılar.

Adayların başvuru dosyaları Enstitümüzde, Anabilim Dalı başkanlıklarınca belirlenen kontenjan koşulları da gözönünde bulundurularak titizlikle incelenmiştir. Kontenjan sayılarının iki katı kadar aday mülakat sınavlarına davet edilmiş ve Anabilim Dallarının belirlediği jüri üyelerince seçme işlemi yapılmıştır. Yapılan sınav sonunda kesin kayıt yapma hakkı elde eden adaylar kayıtlarını yaparak tercih ettikleri lisansüstü programlara alınmış ve Enstitümüz öğrencisi olarak eğitimlerine başlamışlardır.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar döneminde Yüksek Lisans programlarına 160; Doktoraya ise 17 öğrenci kesin kayıt yaptırmıştır. Yeni açılan lisansüstü programlarımızla birlikte gittikçe gelişen ve zenginleşen Enstitümüze kayıtlı öğrenci sayısı aşağıdaki sayılara ulaşmıştır.

 

Öğrenci Sayısı:

Yüksek  Lisans: 655

Doktora: 60

Özel Öğrenci: 20

TOPLAM: 735

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube