Yayınlanma Tarihi: 26 Şubat 2014 Çarşamba

Sungurlu MYO’da “Zararlı Alışkanlıklar ve Yeşilay Derneği” Konulu Konferans Verildi

Yeşilay Derneği Sungurlu Temsilcisi Ecz. Bekir Sami Ünsal tarafından Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine yönelik “Zararlı Alışkanlıklar ve Yeşilay Derneği” konulu bir konferans verildi. Sungurlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hamit Aksoy ve Öğr. Gör. Kerim Aktaş, Yüksekokul personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yeşilay Sungurlu Temsilcisi Ecz. Bekir Sami Ünsal konferansta sigaranın neden olduğu akciğer kanseri, gırtlak kanseri, sindirim sistemi problemleri, kalp krizi, kan hastalıkları gibi zararlardan bahsetti. Sigaranın içerisinde dört bine yakın zararlı madde olduğunu, bu maddelerden de vücudumuzda en fazla tahribata sebep olan maddelerin nikotin, karbonmonooksit ve katran olduğunu söyledi.

Ecz. Bekir Sami Ünsal, diğer bir zararlı madde alışkanlığı olan alkol bağımlılığı ve alkolün sebep olduğu hastalıklar hakkında da bilgi verdi. Alkolün karaciğer, akciğer ve böbreklere başta olmak üzere birçok organa zarar verdiğini, ayrıca alkolün sosyal hayata olumsuz etkileri olarak trafik kazalarının artmasına sebep olduğunu, kazaların bir sonucu olarak da sakat kalmaların, yaralanmaların, ölümlerin ve ayrıca ekonomik kayıpların söz konusu olduğunu söyledi. Aynı zamanda alkol tüketen bireylerin diğer bireylere oranla suça daha fazla meyilli olduklarını ve toplum huzurunu bozduklarını vurguladı.

Zararlı alışkanlıklardan olan uyuşturucu bağımlılığına da değinen Ecz. Ünsal, uyuşturucunun bireylerde başta beyin olmak üzere vücuttaki birçok organa verdiği zararları anlatarak, sağlıklı ve bağımlı bireylerin organlarının resimlerini karşılaştırarak örneklendirdi.  Ayrıca bu zararlı maddelerin hamilelik döneminde kullanılması sebebiyle doğacak olan bebeklerde genetik bozukluklar, sakat doğan bebekler, zeka gerilikleri ve akıl hastalıkları görülme olasılığını artırdığını belirtti.

Ecz. Bekir Sami Ünsal sunumunun son bölümünde sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılıklarına sebep olan etkenler arasında; özenti, merak, ebeveynlerin yanlış tutumları, kötü arkadaş çevresi vb. olumsuz durumları göstererek, bağımlı olan bireylerin nasıl ve nerede tedavi olabileceklerini anlattı. Bu bireylerin Alkol ve Uyuşturucu Madde BağımlılarıTedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM)’ne başvurarak buralarda ücretsiz tedavi olabileceklerini söyledi.

Konferans sonunda Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif tarafından Yeşilay Sungurlu Temsilcisi Ecz. Bekir Sami Ünsal’a Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu adına teşekkür belgesi takdim edilirken, Bekir Sami Ünsal da böyle bir fırsat kendilerine tanındığı için Türkiye Yeşilay Derneği adına Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’e teşekkür belgesi takdim etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube