Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2014 Cuma

İstiklal Marşı’nın Kabulü Osmancık Ömer Derindere MYO’da Kutlandı

Şanlı Türk Milletinin büyük destanı İstiklal Marşının 12 Mart 1921 Günü TBMM tarafından kabul edilişinin 93. Yıldönümü Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda yapılan programla kutlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın  okunmasıyla başlanan programda, bir konuşma yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat  Oğuzhan Kıvrak; “İstiklal Marşı, bir milletin  var olup olmama gibi trajik bir yol ayrımına geldiği noktada, Türk Milletinin varolmak için verdiği büyük mücadelenin ruhunu ifade eden bir marştır. O büyük mücadeleyi ifade eden ne kadar değer ve kavram varsa hepsi İstiklal Marşının içinde bulunmaktadır. Böyle bir marşı, Anadolu’nun asırlık ızdırabını ruhunda hisseden, zulme ve küfre karşı zapt edemediği isyanıyla, milli mücadelenin örnek şahsiyeti Mehmet Akif’ten başkası bu kadar güzel yazamazdı. Bu büyük destanı yazan milli şairimiz M. Akif Ersoy’u ve ona bu destanı yazdıran sayısız kahramanı saygı ve rahmetle anıyoruz.” Dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatının ve İstiklal Marşının yazılış öyküsünün video görüntülerinin de paylaşıldığı program Yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube