Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2014 Salı

"Hititli Gençler Empati İle Engelleri Kaldırıyor" İsimli EDES Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz tarafından yürütülmekte olan "Hititli Gençler Empati İle Engelleri Kaldırıyor" isimli EDES projesinin açılış toplantısı Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantı ile yapıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşımızın İlahiyat Fakültesi öğrencileri  tarafından işitme engelliler için işaret diline çevrildiği etkinlikte, Çorum İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı  Mürsel Barıldar  teşekkür konuşması yaptı. Daha sonara Valimiz Sabri Başköy’ün Eşi Fatma Başköy Hanımefendi yapmış olduğu konuşmasında; Gönül Elçileri Programının 3. basamağının engelliler olduğunu ve bu konuda yapılacak çalışmaların sayısının artmasını arzu etkilerini ve böyle bir projenin hazırlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Üniversitemiz Engelli Birimi Koordinatör Vekili Doç. Dr. Adem Korukcu’nun Üniversitemizin engelliler hakkında yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdiği program, “Hititli Gençler Empati ile Engelleri Kaldırıyor” isimli EDES projesi koordinatörü Doç. Dr. Muammer Cengil’in proje ile ilgili yaptığı sunum ile devam etti.

Etkinlikte Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Büşra Budak ve Esra Ateş de proje sunumu gerçekleştirdiler. Sunumlarında sırasıyla projenin asıl hedefi olan Üniversite öğrencilerinin engelliler hakkında bilgilendirilmesi ve empati yoluyla öğrencilere farkındalık oluşturulması konusuna dikkat çekildi. Projenin   hedeflediği kitle olarak da  Merkezden seçilen 30 engelli ile empati, eğitim seminerleri ve  kültürel etkinlikler ile projeye katılan 1130 üniversite öğrencisi hedef kitle olarak belirtildi.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler sonucunda; eğitim seminerleriyle üniversite öğrencilerinin farkındalıkları artacağı, tiyatro etkinliği ile üniversite öğrencilerinin engelliler hakkındaki önyargıları kırılacağı, din ve değerler eğitimiyle işitme ve görme engellinin dini vecibelerini yerine getirme ve değerleri kazanmasına katkı sağlanacağı, doğa gezisi etkinliği ile engelliler ve üniversite öğrencileri arasındaki iletişim artacak ve engellilerin sosyalleşmesine katkı sağlanacağı, kütüphanelerin kurulmasıyla işitme ve görme engellilerin bilgi düzeylerinde artış sağlanacağı, empati parkurlarının hazırlanmasıyla üniversitede ve toplumda engellilerin karşılaştığı sorunlarda uygulama düzeyinde farkındalık sağlanacağı açıklanarak projenin sürdürülebilirliği anlatıldı.

Etkinlikte yapılan sunumlar işaret dili tercümanı  Ömer Albayrak tarafından işaret diline simultane olarak çevrildi. Sunum sonrasında desteklerinden dolayı Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür edilerek proje ekibi sahneye davet edildi ve proje ekibinin protokolü selamlamasıyla etkinlik sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube