Yayınlanma Tarihi: 27 Mart 2014 Perşembe

Güney Kampüsümüze 257 Dönümlük Arazi Tahsisi Gerçekleşti

İlimizde yeni yapılacak olan ve geçtiğimiz günlerde inşaatına başlanılan yeni Eğitim Araştırma Hastanesinin bulunduğu bölgede yer alan, Üniversitemiz sağlık birimlerinin tamamının yer alacağı sağlık kampüsü olarak planlanan Güney Kampüsümüzde kamulaştırma ve tahsis işlemleri hızla tamamlanmaktadır. Söz konusu bölgede Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 257.346 m2 ‘lik bir arazinin tahsisi yapılmıştır. Bölgede Çorum Belediyesine ait olan ve Üniversitemize tahsis edilen araziler ile kamulaştırılması tamamlanan arazilerle birlikte Güney Kampüsümüzdeki arazi büyüklüğü 461.441 m2’lik bir alana ulaşmıştır.

Bilindiği üzere ülkemizde bir çok davaya konu olan kamulaştırma çalışmaları Üniversitemizce yapılan çok ender ve örnek bir uygulama sayesinde kısa bir sürede problemsiz olarak sonuçlandırılmıştır. Bu durum, üniversitemizin ilimiz ile olan bütünleşmesinin sonuçlarından birisi olarak yansımıştır.

 Kuzey Kampüsündeki Son Durum

2006 yılında kurulan Üniversitemiz 2011 yılına kadar kampüs için elverişli bir arazi edinememiş buna bağlı olarak fiziki bir yapılanmaya gidememiştir. 2011 yılından itibaren yapılan çalışmalar sonucu birçok alanda olduğu gibi kampüs arazisinin tespiti, tahsisi ve bu alanların master planlarının oluşturulmasında büyük gelişmeler kat edilmiştir. Başlangıçta 83.652 m2 lik bir arazisi bulunan Kuzey Kampüsümüz, yapılan tahsis ve kamulaştırma işlemleri sonucu %1335’lik bir artışla bugün itibariyle yaklaşık 1.200.000 m2’lik bir alana sahip bulunmaktadır. Bu alan içerisinde tüm hukuki süreçler tamamlanmış yaklaşık 600.000 m2’ lik ilk kısımda master planı hazırlanarak Nisan ayı içerisinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Merkezi Yemekhane, Kapalı Spor Salonu binaları ile Kampüs Ana Giriş Kapısı ve Kampüs Çevre Duvarları yapım işi ihalesine çıkılacaktır.

Diğer taraftan Kuzey Kampüsümüz içerisinde yer alan ve yapım işi devam eden Merkezi Araştırma Laboratuvarının önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir. 

Diğer Birimlerimizden;

Meslek Yüksekokulu Binası yapım işi ihalesi 15.Ağustos.2013 tarihinde yapılmış olup, bu inşaatların ilk aşaması 2014’ün son çeyreğinde, ikinci aşaması ise 2015 yılı içerisinde tamamlanacaktır.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu yeni kampüs alanı master planı tamamlanmış olup, Yerleşke Alt Yapı işi, İdari ve Derslik Blok Binası ile Kantin – Kafeterya Binası yapım işi ihalesi 08.Nisan.2014 tarihinde yapılacaktır.

Alaca Meslek Yüksekokulu inşaatı devam etmekte ve 2014-2015 Eğitim –Öğretim yılında yeni binalarında hizmet vermesi öngörülmektedir.

Üniversitemizin öncülüğünü yaptığı TEKNOKENT inşaatı yapımı işi ihalesi tamamlanmış olup 2014 Nisan ayı başlarında inşaat yapımı işine başlanacak ve yılsonuna kadar tamamlanacaktır.

Bunlarla birlikte İskilip Meslek Yüksekokulu Binası, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Spor Tesisleri olmak üzere birçok tesisin proje çalışmaları devam etmektedir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube