Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2014 Pazar

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Rektörümüzü Ziyaret Etti

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman ile Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Destek ve Laboratuvar Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hakkı Gürsöz’ün de katıldığı ziyarette başta Tıp Fakültesindeki gelişmeler olmak üzere üniversitemizdeki gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Yardımcısı Kafkas, Tıp Fakültesinin kadrosunun hızla gelişmesinin sevindirici olduğunu, temeli atılan yeni hastanenin Eğitim Araştırma Hastanesi formatında projelendirildiğini, tamamlanmasıyla da çok daha hızlı gelişmelerin olacağını ifade ederek, kendisinin ve Bakanlığın Üniversitemiz için her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman da, Hitit Üniversitesi ile kurumsal olarak birlikte projeler geliştirebileceklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemize ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak Üniversitemizde yapılan çalışmalara ve ileriye dönük projelere ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Üniversite ve kamu kuruluşlarının ortak proje yapmalarının önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin laboratuvarlar ve diğer altyapı konusunda çok ciddi ve büyük yatırımlar yaptıklarını, bu çalışmaların en önemli ve kapsamlısı olan Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTÜAM) ile Sağlık Bakanlığı arasında pek çok konuda ortak proje ve çalışmalar yapabileceklerini belirterek, bu tür işbirliklerini çok önemsediklerini ve bu düşüncelerin ivedilikle hayata geçirilmesi için Üniversite olarak yoğun gayret göstereceklerini ifade etti.