Yayınlanma Tarihi: 18 Nisan 2014 Cuma

Üniversitemiz “Sivil Toplum Buluşması” İsimli Etkinliğe Katıldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, sivil toplumun geliştirilmesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen “Sivil Toplum Buluşması” isimli etkinliğe Üniversitemizde katıldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Amasya Üniversitesi Rektörü/OKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Orbay, OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Burak Erdenir, İçişleri Bakanlığı Denetçiler Başkan Yardımcısı Özer Kaya, kamu kurumlarından temsilciler, sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve öğrencilerin katıldığı etkinliğe Üniversitemizden; Proje Koordinasyon Birimi Eş Başkanı Mehmet Aydınkal, Erhan Şahin ve çeşitli öğrenci kulüp temsilcilerden oluşan 16 öğrencimiz katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından: “Türkiye’de  Sivil Toplumun Yapısı: Mevcut Durum ve Geleceğe Dair Öngörüler”, Sivil Topluma Yönelik Destekler” ve “Yerelde Sivil Toplum: Başarılar ve Zorluklar” adı altında 3 oturumun yapıldığı etkinlikte; katılımcı personellerimiz ve öğrencilerimiz tarafından, fuaye salonunda açılan standımızda, Üniversitemizin akademik ve sosyal olanaklarına ilişkin bilgiler verildi.

Etkinlikte, yereldeki sivil toplum kuruluşları ile ulusal sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi sağlanarak; sivil toplumun mevcut yapısı, yasal çerçevede sivil toplum ve sivil toplumun yaşadığı zorluklar ve onlara sunulan imkânlar tartışıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube