Yayınlanma Tarihi: 21 Nisan 2014 Pazartesi

Üniversitemiz Grekoromen Güreş Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu

Üniversitemiz grekoromen güreş takımı, 15-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenen ve 73 üniversiteden yaklaşık 800 sporcunun katıldığı Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde Türkiye Şampiyonu oldu. Güreş takımımız şampiyonaya BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ve Takım Antrenörü Öğr. Gör. Aydoğan Soygüden yönetiminde katıldı.

Türkiye şampiyonu olarak A kategorisine yükselen Üniversitemiz Grekoromen Güreş Takımı, 1 altın, 6 da bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazandı.

Şampiyonada grekoromen stilde mücadele eden Üniversitemiz Güreş Takımı’nda 59 kiloda Onur Bozkurt Türkiye Şampiyonu olurken, 66 kiloda Burak Kara, 75 kiloda Burhan Karagöz, 80 kiloda Mustafa Karışmaz, 85 kiloda Fatih Okur, 98 kiloda ise Mustafa Doğukan Türkiye üçüncüsü oldular. 

Genel klasmanda Üniversitemiz 56 puanla şampiyon olurken, Dumlupınar Üniversitesi 48 puanla ikinci, Adnan Menderes Üniversitesi de 46 puanla üçüncü oldu.

Geçtiğimiz yıl serbest stilde Türkiye şampiyonu olup A kategorisine yükselen Üniversitemiz Güreş Takımı, bu yıl da 56 puanla grekoromen stilde Türkiye şampiyonu olarak A kategorisinde mücadele etme hakkı kazandı.

Üniversitemiz Güreş Takımı serbest stil A kategorisinde genel klasmanda 46 puanla Türkiye altıncısı olurken; 66 kiloda Faruk Kartal, 86 kiloda Ramazan Gargi ve 125 kiloda Mustafa Cebeci Türkiye üçüncüsü oldu.    

Üniversitemiz Bayan Güreş Takımı’ndan ise 58 kiloda Ayşe Betül Kaya Türkiye üçüncüsü olup, bronz madalya aldı.

Şampiyonada dereceye giren sporcular 8-12 Temmuz tarihlerinde Macaristan’da düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube