Yayınlanma Tarihi: 28 Nisan 2014 Pazartesi

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde II. Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi Gerçekleştirildi

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi’nin ikincisi 37 üniversiteden 100’e yakın öğrencinin katılımıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Semih Kızıldağ yaptı. Kızıldağ, kulüp çalışmaları artırmak adına daha iyi ne olur düşüncesiyle çalışmalar yaptıklarını belirterek farklı bölümleri bir araya getiren Türkiye’deki tek öğrenci kulübü olduklarını vurguladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi”ne hepiniz hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Aktif Yaşam Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Cemil Hakyemez de “Bugünün en büyük güzelliğini, farklı üniversitelerden, farklı bölgelerden, farklı kültürlerden gelerek seçkin bir Türkiye mozaiği oluşturan siz değerli genç kardeşlerim oluşturuyor” dedi. İlimizi ve Üniversitemizi tanıtan güzel bir program ve öğrencilerin farklı alanlarda kendilerini ifade edebilecekleri entelektüel bir tartışma ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Doç. Dr. Hakyemez, “Tüm öğrenci ve akademisyen arkadaşlarıma, özgür fikirlerin centilmence tartışıldığı başarılı ve üçüncü, beşinci kongrelere kapı aralayan bir Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise inanıldığı zaman başarılamayacak konunun olmadığını belirterek, Üniversitemizde her alanda öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri için yoğun gayretler gösterildiğini vurguladı.

“Beni 1-2 yıl sonrası değil 20-30 yıl sonrası ilgilendiriyor, çünkü geleceğimiz siz değerli öğrencilerimizsiniz, sizlerin bilgi ve birikimleridir” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Devir iş yapma devri ve ülkemize katma değer sağlamak adına bir şeyler yapma devri” dedi.

Bir bayrak yarışı içinde olduğumuzu ve bayrağı devralacakların öğrenciler olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hep daha ileriye gitmeliyiz. İnşallah Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi ilerleyen zamanlarda salonlara sığmayacak, eş oturumlar halinde gerçekleşen bir program haline gelir” diyerek güzel bir etkinlik geçmesi dileklerini iletti ve tüm katılımcılara başarılar diledi.

Kongrenin ilk oturumu Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Birinci oturumda Mustafa Ömür Dinç “A ile Başlamak”, Asiye Karagöz “Bürokrasi ve Yönetişim” ve Hülya Demir “Küreselleşme, Yerelleşme Bağlamında Kadın” konularındaki bildirilerini sundular. 

Üç gün süren Kongrenin ilk iki gününde 9 ayrı oturumda Türkiye ve dünya ile ilgili konular hakkında bildiriler sunulurken, üçüncü günde ise katılımcılara yönelik gezi düzenlendi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube