Yayınlanma Tarihi: 30 Nisan 2014 Çarşamba

Tanzimat’tan Cumhuriyete Türk Resim Sanatı Konferansı, Özgün Sanat Konuları Paneli ve Resim Sergisi

Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Resim Sanatı” konferansı, “Özgün Sanat Konuları” paneli ve “Resim Sergisi” programı, 29 Nisan 2014 Salı günü, Çorum Atatürk Anadolu Lisesinde düzenlendi.

Etkinlik öncesinde Üniversitemizi de ziyaret eden panelistlere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Üniversitemize ilişkin genel bilgi paylaşımında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Güngör’ün selamlama konuşması ile başlayan programın açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, resim sanatının ünlü isimlerini Çorum’da görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Üniversitemizin 7. Fakültesi olarak kurduğumuz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültemizde de sizleri görmek isteriz, bundan sonraki çalışmalarımızda da işbirliğini sürdürmek arzusundayız” dedi.

Üniversitemizin Çorum’un her bireyiyle, her kesimiyle çok yakın ilişkiler halinde olduğuna dikkat çekerek “Bu üniversite bizim üniversitemiz, bu üniversitedeki gelişmeler herkesi ilgilendiriyor, her kese mutlaka katma değer sağlar” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversite olarak toplumun her aşamasında yapabilecek bir şey olduğuna inanan ve bunu sözlerle değil somut faaliyetlerle dolduran bir üniversite modeli benimsediklerini ifade ederek, hep beraber omuz omuza verdiğimiz zaman çok daha hızlı yol kat edeceğimizi açıkladı.

Üniversitemizin fiziki alt yapı anlamında da yeterliğine dikkat çekerek “Yeter ki ne istediğinizi bilin, yeter ki doğru ulaşılabilir gerçek hedefler koyun, ulaşılmayacak hiçbir şey yok” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın açış konuşması sonrasında, programın ilk bölümünü teşkil eden Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin ‘Tanzimat’tan Cumhuriyet’e  Türk  Resim Sanatı’ konulu konferansı ile devam eden etkinlik, programın ikinci bölümünde de Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin ve Doç. Dr. Sibel Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seçil Şatır’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Özgün Sanat Konuları’ isimli panel ile devam etti.

Panel sonrasında da ressamların, sanat eleştirmenlerinin ve sanat severlerin de yoğun katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin ve Prof. Dr. Aydın Ayan’ın eserlerinden oluşan “Çorum’da Üç Uç Bakış” isimli resim sergisinin açılış ve sonrasında davetlilere verilen kokteyl ile sonlandı.

Atatürk Anadolu Lisesi Sanat Galerisinde yer alan sergi, 29 Nisan ve 09 Mayıs 2014 tarihleri arasında ziyaretçilere açık bulunacak. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube