Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2014 Pazartesi

Üniversitemizde Proje Döngüsü Yönetim Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından Sürekli Eğitim Merkezinde ücretsiz Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi gerçekleştirildi. İlimiz ve çevre illerden gelen yoğun talepler doğrultusunda başvuru sayısının 100’ün üzerine ulaştığı eğitime; öğretim elemanları, kamu sektöründen temsilciler ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Proje Koordinasyon Birimi eş başkanı Mehmet Aydınkal’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen ve 60 kişinin kabul edildiği 1. grup eğitimlerde Türkiye’de Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projeler, programlar ve hibe imkanları, mevcut durum analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, hibe programları, başvuru formları ve eklerinin hazırlanması konularında eğitim verildi.

Üniversitemiz öğretim elemanları Öğr. Gör. Cihat Savsar ve Öğr. Gör. Doğan Demirci tarafından projelerde faaliyet bütçesinin oluşturulması, gerekçelendirme ve fon kaynakları hakkında bilgiler verildi. Proje Koordinasyon Birimi personeli Erhan Şahin de  Erasmus+ ve Eurodesk konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ının da ziyaret ettiği son gün eğitimlerinde  “Proje odaklı düşünme sistematiğinin benimsenmesinin hızla gelişen dünyada kişiler ve kurumlar tarafından zorunlu hale geldiğini, Üniversitemizin bu eğitimlere devam ederek Çorum ili ve çevre illerde yeterli farkındalığın sağlanması ve donanımın oluşturulması için her türlü destek ve iş birliğine hazır olduğunu” dile getirdi.

Eğitimin sonunda katılımcılar tarafından doldurulan anketlere verilen cevaplarda, eğitimin gayet başarılı geçtiği, kendi kişisel ve kurumsal kapasitelerini artırmada destekleyici olduğu ve proje yazma konusundaki önyargılarının büyük ölçüde kırıldığı görüldü.

Eğitimler 1. grupta  60 kişiyle tamamlanmış olup, 2. grup eğitimler de en kısa sürede gerçekleştirilecektir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube