Yayınlanma Tarihi: 22 Mayıs 2014 Perşembe

Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğrencilerimiz İstanbul’a Teknik Gezi Düzenledi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları programı öğrencileri, El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selma Yılmaz, Öğr. Gör. İhsan Kendir ve Öğr. Gör. Tuncer Acar rehberliğinde İstanbul’un sanat tarihi açısından önemli müzelerini gezdiler.

İstanbul Topkapı Sarayı müzesi, Ayasofya müzesi, Sultanahmet Camii, Çinili Köşk’ü gezen öğrenciler, buradaki tarihi mekânları ve o mekânların içini süsleyen çinileri, mozaikleri, freskleri ve el sanatına dair pek çok örneği yerinde görme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz Arkeoloji Müzesi ve Eski Şark Eserleri Müzesindeki eski çağlara ait olan heykelleri, seramikleri ve birçok eseri görme şansını da yakaladılar.

Daha sonra Modern Sanatlar Müzesini de gezen öğrencilerimiz, burada günümüz sanatının önemli sanatçılarının eserlerini görerek modern sanatlar hakkında da bilgi sahibi oldular.

Öğrencilere görgü ve bilgilerini artırarak bilinç ve farkındalık yaratmak için düzenlenen geziden, öğretim elemanları ve öğrenciler çok memnun ayrıldılar.