Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2014 Çarşamba

KOSGEB AR-GE İnovasyon Destekleri ve Üniversite Sanayi İşbirliği Konulu Konferans Verildi

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda “KOSGEB AR-GE İnovasyon Destekleri ve Üniversite Sanayi İşbirliği” konulu konferans verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik, Çorum KOSGEB Müdürü End. Müh. Ahmet Dursunoğlu’nun konuşmaları ile devam etti.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sektörün bilimsel çalışmaların yapıldığı, bilginin üretildiği üniversitelerle yakın bir diyalog, etkileşim ve işbirliği içerisinde olma gerekliliğinin önemine vurgu yaparak son günlerde bir çok platformda üniversite sanayi işbirliğinin konuşulmasından duyduğu memnuniyeti idile getirdi.

Ülkemizde maddi sıkıntının olmadığına dikkat çekerek doğru projeye, doğru irtibata ve sonrasında yapılacak efektif çalışmalara ihtiyaç olduğunu açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, söz konusu işbirliği ile sektöre güncel bilgi transferi sağlanarak inovativ ürününler elde edilebileceğini ifade etti.

Üniversite ile tüm sektörün işbirliğinin sağlanabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversite olarak iyi bir iletişimle, tüm sektörle etkileşim sağlanabilmesi için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz, söz konusu işbirliğini pratik hayata aktarmaya biz her zaman hazırız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AR-GE, İnavasyon ve TEKMER’in tanımlarını yaparak konuşmasına başlayan Çorum KOSGEB Müdürü End. Müh. Ahmet Dursunoğlu da AR-GE’yi temel araştırmalar, deneysel araştırmalar ve uygulama araştırmaları olma üzere üç boyutta ele alarak KOSGEB’in AR-GE uygulama araştırmalarına destek verdiğini açıkladı.

KOSGEB’in koordinasyonu altında üniversitelerle KOBİ’lerin bir araya gelerek AR-GE çalışmalarını ortak bir platform yaptığı TEKMER’ler ile TEKNOPARK arasındaki ilişkiye değinerek konuşmasına devam eden KOSGEB Müdürü Dursunoğlu, KOSGEB’in Ar-Ge İnasvasyon Destekleri, KOSGEB’in Endüstriyel Uygulama Destekleri, KOSGEB’in Genel Destek Programları ve üniversite sanayi işbirliği için neler yapılabileceği konularında bilgiler verdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube