Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2014 Çarşamba

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması’nda Birinci Oldu

Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler bölümlerinden birinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin hazırladıkları,  sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans bitirme projeleri için düzenlenen “TÜBİTAK 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması”nda öğrencilerimiz birincilik ödülünün sahibi oldu.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Özlem İstanbullu’nun danışmanlıklarını yaptığı öğrencilerimizden Betül Atalay, Saniye Sönmez, Sümeyye Saçak ve Gamze Ecim “Keçi Etinden Fonksiyonel Et Ürünü Geliştirilmesi” projesi ile; Yunus Emre Gökçe, Bilal Serdar, Çağrı Serhatlı ve Ufuk Emin Atalay  “Çorum İlinde Yetişen Üvez Meyvesinden Marmelat Üretimi” projesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması”nın final sergisine katılma hakkı elde ettiler.

Türkiye çapında 105 projenin finale kaldığı yarışmada, öğrencilerimizin içerik olarak gıda sanayisinde uygulama potansiyeli olan ürün geliştirmeyi hedefleyen “Keçi Etinden Fonksiyonel Et Ürünü Geliştirilmesi” projesi, 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması Tarım Teknolojileri Alt Kategorisi Birincilik Ödülü sahibi oldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube