Yayınlanma Tarihi: 27 Haziran 2014 Cuma

Çorum Meslek Yüksekokulu 2. Etap Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Çorum Meslek Yüksekokulu 2. Etap Temel Atma Töreni 27 Haziran 2014 Cuma günü saat 17:00’da MYO Kampüsü’nde; Valimiz Sabri Başköy, Çorum Milletvekillerimiz Salim Uslu, Cahit Bağcı, Garnizon Komutanımız J.Albay Ahmet Çelik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan V. Zeki Gül, Emniyet Müdürümüz  Salih Erkan Tarancı, İl ve ilçelerimizdeki kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve Üniversitemiz akademik ve idari personelimizin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan tören, telgraf mesajlarının okunması ve sonrasında, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın, Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu’nun ve Valimiz Sabri Başköy’ün konuşmaları ile devam etti.

Katılımcıları selamlayarak Meslek Yüksekokulu 2. Etap binasının temel atma töreninde birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dünyada en önemli sorunun yetişmiş insan kaynağı olduğuna dikkat çekerek “Bizlerde dünyada söz sahibi olmak istiyorsak yapmamız gereken tek şey en iyi şekilde kendi insanımızı yetiştirmek çok güzel şekilde kendi teknolojimizi üretecek altyapıları oluşturmaktır” dedi.

Şuanda içerisinde bulunduğumuz Meslek Yüksekokulu’nun 40 yıllık ulu bir çınar olduğuna dikkat çekerek Üniversitemizin aynı zamanda köklü bir geçmişe de sahip olduğunu ve temeli atılacak kısımla birlikte Meslek Yüksekokulumuzun en son teknoloji ile donatılacak, çağdaş tasarıma sahip yeni binalarının çok güzel muazzam bir komplekse kavuşacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan konuşmasının devamında;

 “İlimizin ilk yükseköğretim kurumu olan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın o yıllarda kapatılan tekniker ve yüksek tekniker okullarının açığını kapatmayı amaçlayarak ve Almanya’daki yüksek teknik okulların ülke sanayisine katkısını ülkemizde de oluşturmayı hedefleyerek 1976 yılında kurduğu Meslek Yüksekokulumuz, ilk olarak teknik bilimler dalında Makina Programıyla ve 200 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Yüksekokulun noksansız olarak eğitime başlayabilmesi ve öğrencilerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanabilmesi için o dönem çeşitli kurum, kuruluş ve sendikalar ile halkın yardımı alınarak, tüm mahalli imkânlar kullanılmıştır. Derslerin yürütülmesi noktasında Ankara başta olmak üzere diğer büyük illerdeki üniversitelerde görev yapan Çorumlu öğretim elemanlarından destekler alınmıştır. Öğrencilerin, aldıkları teorik eğitimi pratik beceriye dönüştürebilmelerine imkân sağlamak üzere gerçekleştirilen atölye çalışmaları için de Endüstri Meslek Lisesi imkânlarından yararlanılmıştır. Kısa süre içerisinde Teknik ve Sosyal Bilimler Bölümleri oluşturularak, yetişmiş insan gücündeki çeşitliliği sağlamak için yeni programlar açılmıştır.

Meslek Yüksekokulumuz geçmişte olduğu gibi bugün de sanayinin ihtiyacı olan ara kademe teknik elemanların yetiştirilmesini gerçekleştirmektedir. Bu yıl itibariyle yaklaşık %60’ı Çorum ve ilçelerinden olan 3.500’e yakın öğrencimize, 35 ayrı programda, 70’e yakın öğretim elemanımızla eğitim vermeye devam etmekteyiz. Her geçen gün sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da büyümekte olan Yüksekokulumuzda öğrenim gören öğrencilerin iş yaşamına tam donanımlı hazırlanmasını sağlamak ve onlara mesleklerinde bilimsel yöntemleri bağımsız olarak uygulama ve yaratıcı faaliyet gösterme yeteneğini kazandırmak amacıyla gerek akademisyenlerimiz gerekse idari personelimiz tek yürek olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Türkiye’nin geleceği bir anlamda mesleki eğitime endekslidir. Her geçen gün ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar ve değişen durum karşısında yükseköğretim kurumlarının ve özellikle meslek yüksekokullarının her anlamda revizyona giderek, kendilerini yenilemesi zorunlu hale gelmiştir. Mesleki ve teknik eğitimin son derece büyük bir önem arz ettiği günümüzde Üniversitemiz, İlimizin bu en eski teknik eğitim kurumunda büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Özellikle uygulamalı eğitimin büyük önem kazandığı bugünün dünyasında, Meslek Yüksekokulumuza altyapı iyileştirme ile ilgili çok büyük destekler verilerek, öğrencilerimizin güncel teknoloji ile buluşması sağlanmaya çalışılmıştır. Buna ek olarak fiziki mekânlarda da hızla iyileştirmeler yapılmakta olup, Meslek Yüksekokulu kampüsümüzde yaklaşık 40 yıl aradan sonra ilk kez bina yapımına başlanmıştır. Sizlerle yaklaşık 7 ay önce temelini attığımız, toplam kapalı alanı 11.265 m2 olan birinci etabımızda bugün itibariyle kaba inşaat tamamlanmış olup, Ekim ayında faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Bugün temelini atacağımız ikinci etap binamız ise toplam 6.415 m2 kapalı alanı olan ve içerisinde 3 adet amfi, 1 adet konferans salonu, kantin, yemekhane, 28 yatak kapasiteli konukevi ve il sınav merkezinden oluşan sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz ile sınav hizmetlerini yürütebileceğimiz bir mekân haline gelecektir. Özellikle il sınav merkezi koordinatörlüğünün bu yeni yerleşkede yer alması büyük önem arz etmektedir. Çünkü Çorum son dönemde çok ciddi bir sınav merkezi haline gelmiş olup, başta ÖSYM sınavları olmak üzere Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınavları ile daha önce ilimizde yapılmayan sınavların da yapılmasıyla birlikte bu yıl yaklaşık 88.000 adayın sınavı başarılı bir şekilde yapılmıştır.

Gerek İlimiz ve bölgemizin gerekse ülkemizin daha hızlı büyüyüp, gelişmesi ve küresel pazarda rekabet edebilirliğinin artması için vazgeçilmez bir unsur olan Meslek Yüksekokulumuzda, sahip olduğumuz birikim ve tecrübelerimizi, nitelikli insan yetiştirme noktasında ülke hizmetine sunacağımız değerli öğrencilerimize daha iyi ortamlarda aktarabilmek için bugün temelini atacağımız binamızın en kısa sürede başarıyla tamamlanıp hizmete açılması temennisiyle, ikinci etabın üniversitemize, İlimize ve bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını dilerim.” dedi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan sözlerini sonlandırırken tüm paydaşlarımızın desteklerinin şuana kadar olduğu gibi bundan sonrada artarak devam edeceğine olan inancıyla Meslek Yüksekokulu 2. Etap binasının temel atma töreninde birlikte olmaktan duyduğu mutluluğunu ve heyecanını belirterek bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Şahsı ve Çorum Milletvekili Cahit Bağcı adına selamlarını sunarak konuşmasına başlayan Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu da 3 yıl gibi kısa bir sürede kampüs sonunun çözüldüğüne dikkat çekerek 40 yıl önce kurulan Meslek Yüksekokulumuzdaki bir çok gelişmenin son 3 yılda inanılmaz bir hızla devam ettiğini belirtti.

Toplum yararına Çorum’da yapılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak konuşmasına devam eden Çorum Milletvekilimiz Uslu, bir ekip, bir takım ruhu ile çalışmanın önemine dikkat çekerek Çorum’da üniversite, sanayi ve devletin işbirliği ve dayanışması beraberinde güzel çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Takım ruhuyla çalışmalara devam edildiğinde Çorum’a yeni imkanlar, yeni fırsatlar yeni hizmetler geleceğini belirterek böyle bir uyumun önce Çorum’a, sonra da Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlayacağını açıklayan Çorum Milletvekilimiz Uslu, Üniversitemizde yaşanan gelişmelerden ve temeli atılan inşaatlarımızdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hayırlı olsun dilekleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Çorum Valimiz Sabri Başköy de ortak akıl ve sinerjinin önemine dikkat çekerek ben değil biz olarak var olmalı, benlimizi bizlik havuzunda eritmeli ve bunu sağladığımızda müthiş bir enerji elde edeceğimizi açıkladı.

Bütün ilin yönetiminde bir birimize destek olmamız gerekliğini belirterek Çorum’da ortak akılın, ortak enerjinin müşterek kullanılarak çok güzel sonuçlar elde edildiğini ifade eden Vali Başköy, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek “Durmak yok yola tam gaz devam” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrasında dualar beraberinde butona basılarak Çorum Meslek Yüksekokulu 2. Etap Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube