Yayınlanma Tarihi: 27 Haziran 2014 Cuma

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni 27 Haziran 2014 Cuma günü saat: 11.00’da Sungurlu MYO Kampüsü (Devlet Hastanesi Yanı)’nde; Valimiz Sabri Başköy, Çorum Milletvekillerimiz Salim Uslu, Cahit Bağcı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan V. Zeki Gül, Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, daha önce Sungurlu ilçemizde görev yapmış Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız,  İl ve ilçelerimizdeki kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve Üniversitemiz akademik ve idari personelimizin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, telgraf mesajlarının okunması ve sonrasında, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın, Çorum Milletvekillerimiz Salim Uslu’nun, Cahit Bağcı’nın ve Valimiz Sabri Başköy’ün konuşmaları ile devam etti.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, güzel bir modelle temeli atılan Sungurlu MYO’nun Üniversitemize, ilimize kazandırılmasının çok büyük mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getirdi.

Mesleki eğitimden mezun olan öğrencilerimizin ülkemizdeki çok önemli problemlerin çözümünde kilit rol oynadığına dikkat çekerek çok ciddi iş potansiyeline sahip ara elemanların yetişmesine vesile olacak bu modern yapının ülkemize, ilimize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Sungurlu MYO’nun temeli atılan bu bina ile çok sayıda programı, çok sayıda öğretim elemanına sahip olan gerçekten modern ve gelişmiş güzel bir meslek yüksekokulu eğitim alt yapısına kavuşacağını belirtti.

Üniversitelerin ana fonksiyonları arasında eğitim faaliyetleri en önemlilerinden, vazgeçilmezlerinden biri olduğunu ifade ederek eğitim faaliyetinin iyi olabilmesi için tüm dünyada geçerli olan bölümleri/programları ve altyapıyı sağlamanın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, iyi bir öğretimin; iyi öğretim elemanları ve iyi öğrencilerle, fiziki ve moral alt yapısı iyi olan binalarla verileceğini belirterek “Görevdeki 3. yılın sonunda, bu kastetmiş olduklarımızı, özellikle istihdam odaklı programlarımızla mesleki teknik eğitimin en önemli ayağına gücümüz yettiğince en nitelikli eğitimi vermeye gayret ediyoruz” dedi.

Üniversitemizi üniversite yapan temel dinamiklerden sanayicimiz, iş adamlarımız ve halkımızın ilgisi ve üniversiteye bakışının üst düzeyde olduğunu belirterek Üniversitemizin tüm paydaşlarında aldığı güçle dünyadaki emsalleri içerisinde yer alan,  bölgemizin yıldızı bir üniversite olacağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bizlere tevdi etmiş olduğunuz bu güzel görevde gerek fiziki yapılanma gerekse de diğer alt yapıları (öğretim elemanı, öğrenci, program/bölüm vs.) ilimize, bölgemize kazandıracağız, hep birlikte gurur duyacağımız bir Hitit Üniversitesini inşallah hep birlikte modelleyeceğiz” diyerek tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Çorum Milletvekili Salim Uslu da “Meslek eğitimi, memleket meselesi” sözüne dikkat çekerek Üniversitemiz, belediyemiz, iş adamalarımız herkesin bu gerçeğin farkında olduğunu açıkladı. Çağımızda insanların yeteneklerini geliştirmesine imkan sağlayan yeni fırsatlar oluşturulduğunu belirten Çorum Milletvekili Uslu, nitelikli iş gücünün çok daha kolay iş  bulduğunu, daha iyi imkanlara sahip olduğunu dikkat çekerek “Bizim açımızdan eğitim çok büyük önem arz etmektedir, eğitim içerisinde özellikle meslek eğitimi daha özel bir yer tutmaktadır” diyerek Türkiye’yi şahlandıracak imkan ve fırsatların meslek eğitimi ile nitelikli iş gücü ile mümkün olabileceğini dile getirdi. “Kaliteli iş gücü kaliteli üretim yaparak rekabet gücümüzü artıracaktır” diyen Çorum Milletvekili Uslu, meslek eğitiminin öneminin herkes tarafından kabul edildiğine dikkat çekerek temeli atılan Sungurlu MYO’nun hayırlı olması dilekleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Sungurlu MYO’nun bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da üniversitenin önemine dikkat çekerek üniversitelerin insan kalitesini geleceğe taşınmasına kaynaklık ettiğini açıkladı. Üniversite altyapısının son derece önemli olduğunu belirten Çorum Milletvekili Bağcı, “Hep birlikte el birliği içerisinde mevcut eğitim altyapısını daha ileri taşıyacağız” diyerek Sungurlu MYO’nun  hayırlı olması diledi.

Vali Sabri Başköy de Sungurlu MYO’nun ilçemize ve Üniversitemize hayırlı ve uğurlu olması dilekleri ve temennileri ile konuşmasına başladı. Sungurlu MYO arsa temini hususunda gösterilen dayanışmanın diğer yatırımlar konusunda da gösterilmesini isteyen Vali Başköy, başarının topyekûn olduğunu dile getirerek Sungurlu MYO’nun ilçemize hayırlı ve uğurlu olması dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrasında dualar beraberinde butona basılarak Sungurlu Meslek Yüksekokulu binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube