Yayınlanma Tarihi: 04 Haziran 2014 Çarşamba

OKÜP Enstitüler Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı

Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) Enstitüler toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya OKÜP üyesi Amasya Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi’nin yanı sıra Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nden Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Kılıçarslan ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran’ın Enstitüleri tanıttıkları kısa sunumları ile başlayan toplantı, misafir üniversiteler adına Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Kaplan’ın konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın konuşması ile devam etti.

Üniversitemizde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak bu tür işbirliklerinin önemine vurgu yapan ve Üniversitemiz adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, aynı hedefe yönelen rektörler, yöneticiler olarak güzel bir sinerji yakalandığını belirterek bu ortak çalışmaları çok önemsediklerini açıkladı.

Üniversitemiz BAP Proje Desteklerine de dikkat çekerek güzel işbirliklerine her zaman hazırız/açığız diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılan toplantının keyifli güzel bir çalışma olması dileğiyle sözlerini sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın konuşması sonrasında Rektörlük Senato Salonu’nda devam eden toplantının sonraki aşamasında, daha önce yapılan toplantılarda alınan kararlar değerlendirilerek, ortak lisansüstü programlar, lisansüstü eğitimde karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri, disiplinlerarası yaklaşıma uygun ortak çalışmaların geliştirilmesi, Enstitülerin ortak çalışması olarak her disipline uygun uluslararası nitelikte bilimsel dergilerin yayınlanması ile ilgili çalışmalar ayrıntılı olarak ele alındı. Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olarak ayrı gruplar halinde ve bu bilimlere özgü genel değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıların ardından program, Çorum Müzesi’ne gerçekleştirilen gezi ve şehir turu ile sonlandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube