Yayınlanma Tarihi: 09 Haziran 2014 Pazartesi

Mezuniyet Törenimizi Coşkuyla Kutladık

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Mezuniyet Törenimiz 09 Haziran 2014 Pazartesi günü, Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumunda coşkuyla kutlandı.

Mezuniyet Törenimiz Valimiz Sabri Başköy, Çorum Milletvekillimiz Cahit Bağcı, Garnizon Komutanımız J.Albay Ahmet Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, 19. Dönem Çorum Milletvekilimiz Adnan Türkoğlu, İl Emniyet Müdürümüz  Salih Erkan Tarancı, İl ve ilçelerimizdeki Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcileri, Üniversitemizin akademisyenleri, öğrenci velileri ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu ve İskilip Meslek Yüksekokulu öğrencileri protokolü selamlaması ile başlayan Tören, Saygı duruşunda bulunulması ve işaret dili beraberinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Üniversitemiz 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı birincisi Hazan Gökgöz konuşması ile devam etti. Sevinç, heyecan ve gururu bir arada yaşadığını belirten Gökgöz,  eğitim sürecinde emeği geçen ailesine ve hocalarına teşekkür ederek mezun olan arkadaşlarına sağlık ve başarı dileklerini iletti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan da yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, sizleri aramızda görmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyor ve hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.” dedi.

Sözlerine Üniversitemizin gelişimi için her türlü desteği veren ve bu zorlu yolda Üniversitemizi yalnız bırakmayan ilimizin değerli yöneticilerine, iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve Çorum halkına teşekkür ederek devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, mezun öğrencilerimize, Üniversitemizin ismini hakkıyla temsil edeceğinize olan inancımla sizleri canı gönülden kutlar, hepinize yaşam boyu başarılar dilerim “yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. 20 yıl sonra sizlerin kariyeri nerde ise Üniversitemizde orada olacaktır diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi öğretim elemanlarına ve ailelere teşekkür ederek bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak sevincimize ortak oldunuz, şahsım ve tüm Hitit Ailesi adına şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni konuşma metnine ulaşmak için tıklayınız.

Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da öğrencilerimizin bu anlamlı gününde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek mezun öğrencilerimizi tebrik etti. Mezuniyet törenlerinde öğrencilerimizin geleceğe atılıyor olmanın sevincini ve ayrılıyor olmanın burukluğunu yaşadıklarını ifade ederek öğrencilerimizin Çorum’da iyi bir ev sahipliği beraberinde iyi bir eğitimle mezun olduklarına inandığını belirten Milletvekilimiz Bağcı, “Geleceğiniz aydın olsun, Türkiye sizlerle daha güzel ve daha aydın olacak” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Valimiz Sabri Başköy de, öğrencileri ve katılımcıları selamlayarak mezun olan öğrencilere “Vatanını en iyi seven vazifesini en iyi yapandır; bir ailede yürekler aynı attığında halledilemeyecek bir şey yoktur” dedi. Başarılara hep birlikte devam edelim diyen Vali Başköy, öğrencilere yolunuz bahtınız açık olsun diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi gösterisi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin jimnastik gösterisi, Hemşirelik Bölümü mezunlarımızın Uluslararası Hemşirelik Andını okuması ve yükseköğretim kurumlarımızda ilk üçe giren öğrencilerimize belge ve ödül takdimi ile devam etti.

Mezuniyet Törenimizde Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Çorum TSO, Sungurlu Belediyesi, İskilip Belediyesi, Alaca Belediyesi ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Suat Evcimen tarafından dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi.

Ödül takdim töreninden sonra Üniversitemiz mezunları, keplerini hep birlikte havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. Mezuniyet Törenimiz havai fişek ve balon gösterisi eşliğinde öğrencilerimizin hep birlikte halay çekmesi ile coşkuyla sonlandı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube