Yayınlanma Tarihi: 01 Temmuz 2014 Salı

Rektörümüz ÇRT’de Yayınlanan “Yerel Gündem” Programının Konuğu Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ÇRT’de yayınlanan ve sunuculuğunu Ayhan Aykanat’ın yaptığı “Yerel Gündem” programının konuğu oldu.

Sözlerine Ramazan’ın hayırlı olması dilekleriyle başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kampüs altyapı çalışmaları ve yeni açılacak bölümler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kampüs konusunda son üç yıllık çalışmaların neticesinde Kuzey, Güney ve 1976 yılında kurulan MYO kampüsü olmak üzere merkezde 3 ayrı yerleşkenin olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kuzey Kampüsümüzde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, Güney Kampüsün Sağlık Kampüsü olarak konuşlandırılacağını ve geçtiğimiz günlerde 2. etap temel atma töreninin gerçekleştirildiği Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nün ise merkezde 3. Yerleşke olarak yer alacağını belirtti.

Bir sanayi şehri olan Çorum için Teknokentin öneminden bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Başarılı olmak için dünyayı doğru yorumlamamız, doğru okumamız gerekiyor” dedi. Üniversite ile sanayinin güçlü bir iş birliği içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu çerçeveden Teknokentlerin, laboratuvarların önemli bir rol oynadığını vurguladı.

“İlimizin gözbebeği Üniversitemiz, dünya üniversite olma yolunda hızla ilerliyor” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üç yıllık çalışmalar sonucunda temel atmaya başladık, ilerleyen günlerde de açılış törenleri düzenleriz inşallah. Çorum’un muazzam desteğini aldım, bu bağlamda tüm Çorum’a teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube