Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2014 Perşembe

Üniversitemizdeki Öğrenci Sayısı 15,000’in Üzerinde

Üniversitemizdeki 5  Fakülte ve 2 Yüksek Okulumuzda yer alan 16’sı Normal, 7’si İkinci Öğretim olmak üzere toplam 23 lisans programımızdaki kontenjanlarımızın biri hariç tümü tercih edilmiştir. Bu yıl ilk defa öğrenci alacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ve bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirilecek olan Bankacılık ve Finans Bölümümüze ait 31 kontenjanın tümü tercih edilmiştir. Yine benzer şekilde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ve bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirilecek olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümümüze ait 60 kontenjanın tümüne Özel Yetenek Sınavı ile yerleştirme yapılmıştır. Sonuç olarak üniversitemizin dört yıllık programlarına ayrılan 1,735 öğrenci kontenjanının sadece dokuzu hariç tamamı tercih edilmiştir.

Çorum merkez ile İskilip, Osmancık, Sungurlu ve Alaca ilçelerimizde yer alan Meslek Yüksek Okullarımızdaki (MYO) 47 programımıza ait (İÖ dahil) ayrılan 1,938 öğrenci kontenjanımızın 1,774’ü tercih edilmiştir.  Meslek Yüksekokullarımızda son dönemlerde açılan istihdam odaklı programlarımızın hemen tümü % 100 tercih edilmiştir. Özellikle Çorum MYO’da yer alan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Sungurlu MYO’da yer alan Dış Ticaret, Osmancık Ömer Derindere MYO’da yer alan Harita ve Kadastro ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarındaki kontenjanların tümü tercih edilmiştir.

2010 Yılında %90.7 olan Lisans doluluk oranı bu yıl itibariyle %99.5’e, Önlisans doluluk oranı %78.3’den % 91.5’e toplamda ise %84.4 olan doluluk oranı %95.1’e ulaşmıştır.

Toplam öğrenci sayımıza bakıldığında ise, 2010 yılında 8,377 olan öğrenci sayımız, 2011 yılında 9,369’a, 2012 yılında 11,025’e, 2013 yılında 12,500’e ulaşmış olup, bu sene itibariyle Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin tümünün kayıtlarını yaptırmaları halinde Önlisans, Lisans ve Lisansüstü düzeyinde eğitim görecek olan öğrencilerimizin sayısının 15,000’i aşması beklenmektedir.

Üniversitemizde gerçekleşen olumlu bu gelişmelerin tesadüfen olmadığı mütala edilen bu başarıda emeği geçen başta akademik personelimize, idari personelimize, öğrencilerimize, tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz öğretim elemanlarımıza ve tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ