Yayınlanma Tarihi: 03 Temmuz 2014 Perşembe

Üniversitemiz Thomson Reuters Eikon ve Datastream Veritabanlarına Abone Oldu

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesine Thomson Reuters Eikon ve Datastream Veritabanlarına 1 yıllık abonelik gerçekleştirildi. Yapılan bu abonelik ile Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne birer adet olmak üzere bilgisayar tahsis edildi ve veritabanları bu bilgisayarlara kurularak öğretim üye ve yardımcılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Thomson Reuters Eikon ve Datastream Veri Tabanları Finans, Bankacılık, İşletme ve İktisat Bölümlerinde sıklıkla kullanılan geçmişe dönük ve anlık bilgilerin sorgulanabildiği büyük bir veri arşivi sunmaktadır. Veritabanları online çalışmakta olup, Dünya’nın her yerinde faaliyette bulunan işletmelerden, bankalara, yatırımcılardan, makro ekonomik göstergelere kadar, geçmişe yönelik ve anlık olmak üzere zaman serisi özelliğinde bilgiler sunmaktadır.

Abone olunan bu veritabanları ile ayrıca döviz piyasası, hisse senetleri, türev finansal ürünler ile teknik ve temel analiz verilerine hem tablo hem de video şeklinde ulaşım sağlanabilmektedir. 

Kullanıcılarımız bununla ilgili olarak Merkez Kütüphanemizde  ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde özel olarak kurulan bilgisayarımızdan kendilerine verilecek şifre ile giriş yaparak Thomson Reuters Eikon ve Datastream for Office Hosted Terminal’e erişim sağlayacaklardır. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube