Yayınlanma Tarihi: 04 Temmuz 2014 Cuma

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası (WUC 2016) Bayrağı Üniversitemizde

Bilindiği üzere 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasının (WUC 2016) Üniversitemiz tarafından ilimizde gerçekleştirilmesi için yapılan başvurumuz FISU İcra Komitesinin 09 Kasım 2013 tarihinde yapılan toplantısında değerlendirilmiş ve şampiyonanın ilimizde yapılmasına karar verilmiştir.

Her iki yılda bir organize edilen ve FISU’nun Dünya Üniversiteler Şampiyonaları takviminde yer alan bir organizasyon olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın 11.’si 07-12 Temmuz 2014 tarihleri arasında Macaristan’da 50’nin üzerinde üniversiteden 500’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olup, 2016 yılında Üniversitemizde düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın bayrağını teslim almak üzere Üniversitemiz güreş şampiyonası heyeti Macaristan’a gidiyor.

Macaristan’daki şampiyonaya gidiş öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret eden BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Genel Sekreter Erdal Kanık, BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan, Yrd. Doç. Dr. Hasan Eker ve Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker, Macaristan’da düzenlenecek olan şampiyonada Üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil edeceklerini ve organizasyon sonrasında şampiyona bayrağını teslim alarak Üniversitemize getireceklerini belirttiler.  

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da sportif faaliyetlerin ülkemizin, ilimizin ve Üniversitemizin tanınırlığının daha da artması adına büyük bir yarar sağladığını ifade ederek, şampiyonada ülkemizi temsil edecek sporcularımıza başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube