Yayınlanma Tarihi: 04 Temmuz 2014 Cuma

Rektörümüz Umut Radyo’da “Beyaz Mikrofon” Programına Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Umut Radyo’da yayınlanan, yapımcılığını ve sunuculuğunu Meltem Çınar’ın yaptığı “Beyaz Mikrofon” adlı programa konuk oldu. Umut  Radyo dinleyicilerine Hitit Üniversitesi ile ilgili güncel bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  Üniversite tercih döneminde  öğrencilere Üniversitemizin bölüm ve programlarına ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Üniversitemizde yaşanan gelişmeler ve bundan sonraki yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Alkan,  bir önceki dönemde Üniversitemizin kontenjanlarını  %100 dolduran 20 üniversiteden biri olduğunu ve bu yılda aynı başarıyı yakalamayı hedeflediklerini belirtti.

Üniversite tercihinde bulunacak üniversite öğrenci adaylarına öncelikle önerilerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha  Metin Alkan, “Sevdiğiniz mesleği ve iş imkanlarını düşünerek reel tercihler yapın” dedi.

Üniversitemiz imkanlarını ve Üniversitemizde öğrenci olmayı anlatan Prof. Dr. Alkan,  Üniversitemiz öğrencilerini çeşitli programlarla yurt dışına gönderdiklerini ve Üniversitemizde yabancı uyruklu 15’e yakın akademisyenin HİTİTSEM’de öğrencilerimize sunduğu imkan, kurslar ve desteklerin olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin sosyalleşmesinin kendisi için büyük önem arz ettiğini ve bu kapsamda 78 öğrenci kulübünün olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Öğrencilerimize destek olduk ve şu anda da meyvelerini almaya başladık” dedi. Ayrıca öğrencilere sağlanan burs/yemek bursu ve kısmi zamanlı çalışma imkanları veren Üniversitemizin, bölümüne birincilikle giren öğrencilere karşılıksız burs ve öğreniminde katkı sağlamak adına bir adette bilgisayar hediye ettiklerini dile getirdi.

Yabancı uyruklu öğrenci alımı konusunda da Üniversitemizin önemli bir mesafe kat ettiğini dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  3 kıta ve 15 farklı ülkeden Üniversitemizi tercih ederek gelen yaklaşık 100’e yakın yabancı uyruklu öğrencinin Üniversitemize dahil olduğunu sözlerine ekledi.

Üniversitemizde sürekli olarak yeni bölümler/programlar açılmakta olduğunu ve bu yeni bölümlerin/programların açılmasındaki kriterlerinin en önemlilerinden birinin istihdam odaklı ve geleceğe dönük olmaları olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim programlarımızın sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

“Dünyaya entegre bir üniversite olma hedefiyle çıktığımız bu yolda, sayıları her geçen gün artmakla birlikte 4 kıtada, farklı ülkelerden 60’ı aşkın üniversite ile gerek Erasmus ve Mevlana programı kapsamında gerekse eğitim ve araştırma iş birlikleri kapsamında yapmış olduğumuz protokoller ile dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip, evrensel bir eğitim kurumu olabilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm çalışmaların büyük bilgi birikimine ve tecrübeye sahip akademik personelimiz ve büyük fedakârlıklarla çalışan idari personelimiz tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Üniversitemizin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Teknokent’i “Üniversitedeki bilgi ve sanayideki girişimin bir araya gelmesiyle oluşan arayüz/iş birliği” şeklinde tanımlayarak, ilimizde AR-GE faaliyetlerinin yaygınlaşarak üniversite-sanayi iş birliğine büyük katkılar sağlaması açısından cazip fırsatlar sunacak olan Teknokentimizin çok yakın bir zamanda temelinin atıldığını ve bu noktada projeciliğe gerçekten önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Üniversitemizin en önemli fiziki eksikliği olarak bilinen yerleşke konusunda da 2 yıldır devam eden yoğun çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta olan master plan çerçevesinde yakın bir zamanda somut adımlar atılarak yerleşkemizin yapımına başlanacağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  başlangıçta merkez ve ilçelerde yaklaşık 2 yüz bin m2’lik alana sahip olan Üniversitemizin, gerçekleştirilen yoğun çalışmalar sonucunda tapulu, tahsisli ve tahsis süreci devam eden yerleşke alanlarıyla birlikte bugün itibariyle yaklaşık 3 milyon m2 olduğunu belirtti.

Çorum sınırlarını geçemeyen bir Üniversite değil de uluslararası saygınlığa sahip bir üniversite olabilmek için emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Prof. Dr. Alkan, günümüz koşullarında elindeki gücü kullanabilen ve hızlı olabilenin kazanacağına dikkat çekti. Yakın gelecekte Çorum’un bilim, teknoloji ve sağlık merkezi haline geleceğine olan inançla bu ülkenin hizmetinde olduğunu bir kez daha dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmenin gururunu yaşadığını ve kendisini daima destekleyen Çorum’a minnettar olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu tür programların özellikle tercih döneminde, öğrencilerin ve ailelerin bilgilendirilmesi açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, programda emeği geçenlere teşekkür ederek yayın sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube