Yayınlanma Tarihi: 13 Ağustos 2014 Çarşamba

Üniversitemiz Öğretim Üyelerine TÜBİTAK’tan Destek Devam Ediyor

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Metaluriji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öncü Akyıldız ve Fen Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Karayel,  TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda;

  • Mühendislik Fakültesi, Metaluriji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Öncü Akyıldız tarafından hazırlanan "Çekme Gerilimi Altındaki Çok Taneli İnce Filmlerin Yüzeylerinin Bir Arada Gerçeklesen Yüzey ve Tane Sınırı Yayılımı ile Yeniden Yapılanmasının Modellenmesi ve Bilgisayar Benzetimi" başlıklı Araştırma Projesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında,
  • Fen Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Arzu Karayel tarafından hazırlanan ‘‘Grafen-Tabanlı Yeni Nesil Süperkapasitörlerin Tasarımı ve Optimizasyonu’’  başlıklı Araştırma Projesi, Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı  (3501) kapsamında,

destek almaya hak kazanmışlardır.

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) Değerlendirme Sonuçlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Kariyer Geliştirme Programı (3501) Değerlendirme Sonuçlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) Nedir?

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir.

Kariyer Geliştirme Programı (3501) Nedir?

Kariyer Geliştirme Programı’nın (3501) amacı; kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmektir. 21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmaları desteklenerek, hem genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılması amacına yönelik bir programdır.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube