Üniversitemize yeni katılan öğrencilerimizin kayıtları başladı. 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında Kuzey Kampüsümüzde gerçekleştirilecek öğrenci kayıtları öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, eğitim birimlerimiz, Üniversitemizin kampüsleri, akademik ve idari personelimiz, eğitim birimlerimizdeki program/bölüm sayıları, öğrenci sayılarımız, 2014-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizin tercih oranları, üniversitemizde öğrencilerimize sunulan kayıt öncesi destek, burs ve başarılı öğrencilere destekler, ulaşım-yemek, kulüp faaliyetleri, kütüphane hizmetleri vb. bazı imkanlara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulundu.
Bugün itibariyle Üniversitemizde yeni açılan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile birlikte 7 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulumuz ile 11 Araştırma ve Uygulama Merkezimizin bulunduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Turizm Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte 3 yeni fakülte açılması yönündeki tekliflerin ise YÖK’e iletildiğini ve sürecin devam ettiğini belirtti.
Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “Dört Yıllık Programlarımıza Ayrılan 1735 Kontenjanın Dokuzu Hariç Tamamı Tercih Edildi”
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizdeki 5 Fakülte ve 2 Yüksekokulumuzda yer alan 16’sı Normal, 7’si İkinci Öğretim olmak üzere toplam 23 lisans programımızdaki kontenjanlarımızın biri hariç tümünün tercih edildiğini ifade ederek bu yıl ilk defa öğrenci alacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ve bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirilecek olan Bankacılık ve Finans Bölümümüze ait 31 kontenjanın tümünün tercih edildiğini vurguladı.
Yine benzer şekilde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan ve bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirilecek olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümümüze ait 60 kontenjanın tümüne Özel Yetenek Sınavı ile yerleştirme yapıldığının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Sonuç olarak üniversitemizin dört yıllık programlarına ayrılan 1,735 öğrenci kontenjanının sadece dokuzu hariç tamamı tercih edilmiştir” dedi.
“Açılan İstihdam Odaklı Programlarımızın Hemen Tümü % 100 Tercih Edildi”
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum merkez ile İskilip, Osmancık, Sungurlu ve Alaca ilçelerimizde yer alan Meslek Yüksekokullarımızdaki (MYO) 47 programımıza ait (İÖ dahil) ayrılan 1,938 öğrenci kontenjanımızın 1,774’ü tercih edildiğini belirtti. “Meslek Yüksekokullarımızda son dönemlerde açılan istihdam odaklı programlarımızın hemen tümü % 100 tercih edilmiştir” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, özellikle Çorum MYO’da yer alan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Sungurlu MYO’da yer alan Dış Ticaret, Osmancık Ömer Derindere MYO’da yer alan Harita ve Kadastro ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarındaki kontenjanların tümünün tercih edildiğini açıkladı.
Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “Doluluk Oranımız Toplamda %95.1’e Ulaştı”
2010 Yılında %90.7 olan Lisans doluluk oranının bu yıl itibariyle %99.5’e, Önlisans doluluk oranının %78.3’den % 91.5’e toplamda ise %84.4 olan doluluk oranının %95.1’e ulaştığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ”Toplam öğrenci sayımıza bakıldığında ise, 2010 yılında 8,377 olan öğrenci sayımız, 2011 yılında 9,369’a, 2012 yılında 11,025’e, 2013 yılında 12,500’e ulaşmış olup, bu sene itibariyle Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin tümünün kayıtlarını yaptırmaları halinde Önlisans, Lisans ve Lisansüstü düzeyinde eğitim görecek olan öğrencilerimizin sayısının 15,000’i aşması beklenmektedir” dedi.
Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin yaklaşık %33’ünün Çorum ili nüfusuna kayıtlı olduğunu, %67’sinin ise ülkemizin tüm şehirlerinden ve KKTC’den gelen öğrencilerden oluştuğunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu yıl Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin %56’sının erkek, %44’ünün ise bayan olduğunu sözlerine ekledi.
“Bölüm ve Program Sayılarımızda Çok Ciddi Bir Artış Var”
Meslek Yüksekokullarımızda 2010 yılında 38 olan program sayısının, bu yıl itibariyle % 92’lik bir artışla 73’e, lisans programlarımızda 34 olan bölüm sayısının %91’lik bir artışla 65’e ve enstitülerimizdeki programların sayısının da %100’lük bir artışla 11’den 22’ye ulaştığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, akademik ve idari personel sayısındaki artışa da dikkat çekerek 2010 yılında 321 olan akademik personel sayısı bugün itibariyle 9’u yabancı uyruklu,192’si öğretim üyesi olmak üzere toplamda 560’a, 208 olan idari personel sayısının ise 329 olduğunun altını çizdi.
“Uluslararasılaşma Son Derece Önemli Bir Kavram”
Uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini arttırmak adına imzalanan protokollerimizin sayısının her geçen yıl büyük artış kaydettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünyanın dört bir yanından üniversitelerle imzalanan ikili iş birliği protokolleriyle Üniversitemiz öğrenci ve personel hareketliliklerine olanak sağlandığını söyledi.
Bu çerçevede 11 farklı ülkede 24 farklı üniversite ile Erasmus, 17 farklı ülkede 41 üniversite ile Mevlana Değişim Programı ve 4 kıtada 26 farklı ülkede 45 üniversite ile eğitim ve araştırma ikili işbirliği protokolleri imzalandığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, yapılan ikili işbirliği anlaşmaları sonucu Üniversitemizde 2013 yılında ilk kez 3 kıta 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim gördüğünü, 2014 yılında ise 3 kıta 23 farklı ülkeden, 50’si Mevlana Değişim Programı kapsamında olmak üzere toplam 150 yabancı uyruklu öğrencinin Üniversitemizde öğrenim görmek için başvurusunun bulunduğunu sözlerine ekledi.
Ayrıca Üniversitemizin kendi imkânları ile hazırlanmış olan Öğrenci Otomasyon Sistemi ile tüm öğrencilerimizin ön kayıt ve ders kayıt işlemlerini internetten yapmaları sağlandığı, öğrencilerimizin gereksinim duydukları kayıt, burs/destek, ulaşım vb. konularda sürekli güncellenen web sayfası aracılığı ile bilgilendirme yapıldığının altı çizilirken bilişim alt yapımız ve üniversitemizin geliştirmiş olduğu otomasyon sistemlerinin önemine değinildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan basın toplantısı sonunda “Üniversitemizde son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan bu başarı tablosunun oluşmasına emeği geçen ve katkıda bulunan başta akademik personelimize, idari personelimize, öğrencilerimize, tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz öğretim elemanlarımıza, ilimizde ve her coğrafyada Üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.