Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı açılış töreni Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, 19. Dönem Çorum Milletvekilimiz Adnan Türkoğlu, İskilip MYO Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, Ahmet Ahlatcı ile çok sayıda işadamı ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, İskilip MYO’nun mevcut programları ve ileriye dönük planları hakkında genel bilgi paylaşımında bulunarak ilçenin ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda program açılmasına özen gösterdiklerini vurguladı.
İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Ahmet Ahlatcı gibi tecrübeli bir iş adamının deneyiminden tüm öğrencilerin faydalanması gerektiğini ifade ederek, öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.
İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, her geçen gün yeni bir projeye imza atan Üniversitemizde yaşanan gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek İskilip MYO’da bulunan programların yörenin ihtiyaçlarına uygun olmasını ve Türkiye’de bulunan sayılı programlar arasında yer almasını büyük bir avantaj olarak nitelendirdi.
2014-2015 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sadece merkezde değil ilçelerimizdeki birimlerde de yükseköğretim faaliyetlerine büyük önem verdiğinin altını çizerek bunun bir sonucu olarak ilçelerdeki meslek yüksekokullarında olumlu gelişmeler yaşandığını, MYO’ların da ilçelerin pek çok alanda gelişimine katkı sağladığına inandıklarını ifade etti.
Meslek Yüksekokullarının çok önemli bir misyona sahip olduğunu ve Türkiye’de büyük bir sektörü oluşturduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, istihdam odaklı ve bulunduğu yörenin dokusuna olabildiğince uyan bölümler açma anlayışı içerisinde olduklarını; Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü’nün de bunlardan bir tanesi olduğunu vurguladı.
Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın önermiş olduğu yöntemin sadece Üniversitemizdeki değil Türkiye’deki pek çok MYO için önemli bir örnek teşkil ettiğini ve bu uygulamanın Üniversitemizde başlıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, İlimize ve Üniversitemize vermiş olduğu desteklerden dolayı Ahmet Ahlatcı’ya teşekkür etti.
Vermiş olduğu açılış dersinde öğrencilere tecrübelerini aktararak önerilerde bulunan Ahmet Ahlatcı, tarih boyunca vazgeçilmeyen en büyük değerlerden birinin altın olduğunu ifade ederek altın takıların güzelliğin, şıklığın simgesi olarak yıllar boyunca değerini ve önemini kaybetmeden kullanılmaya devam edildiğini vurguladı.
Kuyumculuğu sanatı değerlerle buluşturan ayrı bir sanat olarak nitelendiren Ahlatcı, kuyumculuğun her çağın mesleği olduğunu belirterek öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında bu değeri yaşatacak ve nesiller boyu devam ettirecek tasarımcı olacaklarına inandığını vurguladı.
Altının dünyadaki arz ve talebe bağlı bir iş olduğunu ifade eden Ahmet Ahlatcı, dünyadaki altın rezervleri, altının işlenmesi gibi konularda da konuklara bilgiler verdi.
Ahmet Ahlatcı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tüm dönem boyunca mevcut işletmelerde ve yakın bir zamanda faaliyete geçecek olan Türkiye’nin 4. Dünyanın 62. büyük altın rafinerisinde uygulama eğitimlerini alabileceklerini ifade ederek bu konuda gerekli bilgi ve donanıma sahip tüm mezunları istihdam edebileceklerini sözlerine ekledi.