Yayınlanma Tarihi: 12 Ocak 2015 Pazartesi

Üniversitemiz 140 Binin Üzerinde Öğrenciye Tanıtıldı

Ulusal ve uluslararası çerçevede tanıtım etkinliklerine büyük önem veren Üniversitemiz, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen eğitim fuarlarına katılarak öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz tarafından 140 binin üzerinde öğrenciye tanıtıldı.

2014 yılı içerisinde lise tanıtımlarına ve yükseköğretim fuarlarına katılan Üniversitemiz, Denizli’de 5.295, Kocaeli’nde 7.500, Yozgat’ta 2.500, Trabzon’da 6.048,  Kayseri’de 8.200, Ankara’da 16.851, Eskişehir’de 6.150, Bursa’da 9.418, İzmir’de 16.869, Şanlıurfa’da 4.354, İstanbul’da 46.751 ve Adana’da 10.505 olmak üzere 12 farklı ilimizde 140.441 öğrenciyle buluştu.

Düzenlenen eğitim fuarlarında birçok devlet ve vakıf üniversitesi yer alırken standımızı ziyaret eden öğrencilere, velilere ve rehber öğretmenlere Üniversitemiz hakkında tanıtıcı bilgiler verilerek “Hitit Üniversitesi”nde öğrenci olmak anlatıldı.

Dünya standartlarında eğitim kalitesine, branşlarına ait teknik donanıma ve çağın gereksinimlerini karşılayacak bilgi birikimine sahip öğrencilerin yetiştirildiği bir kurum olan Üniversitemiz, her yıl yenilenen tanıtım materyalleri ile katıldığı eğitim fuarlarında öğrencilerin ve rehber öğretmenlerin ilgi odağı oldu.

Eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem veren Üniversitemiz, eğitim fuarlarında birçok kitleye ulaşma imkanı bularak standımızı ziyaret edenlere,  Üniversitemiz bölümleri, programları, kontenjanları, puanları, öğrencilere sunduğu burslar, kısmî zamanlı çalışma imkânı, yurt dışı öğrenci hareketliliği, kulüp faaliyetleri gibi birçok tanıtıcı bilgiler beraberinde Üniversitemizdeki eğitime ve sosyal hayata dair detay bilgiler verildi.

Bilimin ışığında, uluslararası standartlarda ve çağın gereklerine uygun bilgi  üreten,  nitelikli eğitim ve öğretim yapan, araştırma geliştirmede uluslararası kalite standartlarını  yakalamış, katılımcı, paylaşımcı, estetik değerlere sahip, donanımlı  bireyler  yetiştiren  ve  bulunduğu yöreye, topluma  her  anlamda  katkı sağlama misyonu ile çalışmalarını özverili bir şekilde yürüterek her geçen gün yeni bir başarıya imza atan Üniversitemizin tercih edilirliğinin daha da artması için bu tanıtım faaliyetlerini çok önemsediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin belirlemiş olduğu büyük hedeflerine tüm paydaşlarından aldığı güçle birlikte mensuplarının yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve beraberinde yapılan etkin tanıtım faaliyetleri ile büyük bir hızla ilerlemekte olduğunu açıkladı.

“En Özel Devlet Üniversitesi” sloganıyla öğrenci odaklı bir üniversite olmayı hedef edinen Üniversitemizin, kontenjanlarının doluluk oranlarına da dikkat çekerek Üniversitemizde yüzdelik puan dilimi daha yüksek olan öğrencilerin öğrenim görmesi için ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetlerine katıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, büyük bir fedakarlıkla ülkemizin farklı coğrafyalarında Üniversitemizin tanıtımı için görev alan öğretim elemanlarımıza ve idari personelimize teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube