Yayınlanma Tarihi: 28 Ocak 2015 Çarşamba

Kütüphane Online Veritabanlarına Kampüs Dışından (Proxy) Erişim Sistemi

Geçtiğimiz yıllarda kütüphane ve bilişim sistemlerine yapılan büyük yatırımlar sonucunda;

• Basılı Yayın Sayısı 45.877’ye,

• E-dergi Sayısı 38.055’e

• E-kitap Sayısı 143.535’e

• Online Veritabanı Sayısı 48’e ulaşmıştır.

Bu kaynaklara kampüs dışından istenilen yerden erişim sağlanması amacıyla erişim olanakları oldukça (Proxy) kolaylaştırılmış durumdadır. Web tarayıcıları üzerinde yapılacak birkaç basit ayar ile bu sisteme dahil olarak kullanım sağlanabilmektedir.

Üniversitemiz Akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz için araştırma faaliyetlerinin üniversite dışından daha hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilmesi amacıyla Proxy ayarlarında değişiklik yapılmıştır. Kullanıcılar, Bilgi İşlem Daire Başkanlığına başvurmalarına gerek kalmadan bilgisayarlarındaki internet tarayıcılarında aşağıdaki linklerde görsel bir şekilde anlatılan işlemleri yaparak abone olunan veritabanlarına ulaşabileceklerdir.

Bilgisayarınızda kullanmış olduğunuz İnternet tarayıcınız;

Google Chrome ise tıklayınız.

Firefox ise tıklayınız.

İnternet Explorer ise tıklayınız.

Karşılaşılabilecek sorunlar için, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının 0364-2192000 numaralı telefonuna veya  bidb@hitit.edu.tr e-posta adresine başvuru yapılabilmektedir.

Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı