Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2015 Cuma

TÜİK Verileri Işığında İstatistiklerle Çorum Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “TÜİK Verileri Işığında İstatistiklerle Çorum” konulu panel düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, moderatörlüğünü de Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömür Demirer yaptı. Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek ile TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İletişim Takım Sorumlusu Berkan Gürler konuşmacı olarak katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite olarak TÜİK verilerini çok önemsediklerini belirterek Üniversitemizin geleceğe dönük projeksiyonların yapılmasında TÜİK verilerinin büyük bir rol oynadığını açıkladı. Üniversitemizi şekillendirirken gelecek olan kuşakların sayısal olarak hangi boyutta geleceklerini hem de bunlarının üniversitelerden beklentilerini bilmemiz gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, realiteden uzaklaşmadan Üniversitemizi doğru bir yere koyarak, doğru hedeflerle hareket etmemiz gerektiğini ifade ederek “Gelecek kuşağın beklentilerini de göz önünde tutarak eğitim alt yapımızı yapmalıyız” dedi.

Üniversitemizde yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Dil, kültür ve ortak tarih avantajımızı kullanarak Türk Cumhuriyetlerindeki iyi öğrencilerin Üniversitemizde öğrenim görmesini istiyoruz ” diyerek sözlerine “Bu ülkenin insanına fayda sağlayacak öğrenciler yetiştirmek zorundayız” şeklinde devam etti.

Etkinliğin düzenlememesinde sağlamış oldukları katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür ederek sözlerine başlayan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömür Demirer de “TÜİK Verileri Işığında İstatistiklerle Çorum” konulu panelde ele alınacak konulara ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek, TÜİK Resmi İstatistik Programı ile TÜİK’in çalışma şekli ve çeşitli istatistikî göstergelerle Çorum’un durumu hakkında bilgiler verdiği panelde,  TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İletişim Takım Sorumlusu Berkan Gürler de TÜİK tarafından üretilen ve düzenli olarak yayımlanan verilere ulaşma yolları ile TÜİK Resmi Web Sayfasının tanıtımını yaparak araştırmacıların özel istatistiki bilgilere de bireysel bazda TÜİK’ten ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Soru cevap kısmı ile tamamlanan panel sonrasında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek ve TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İletişim Takım Sorumlusu Berkan Gürler, Üniversitemiz Proje Koordinasyon Birimi’ni ziyaret ederek ortak proje yapabileceklerini dile getirdiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube